Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans nemen het op voor bekritiseerde sterkhouder: “Eentje voor de haters”

Club-fans met Blue Army vlag

Club Brugge is er vrijdagavond in geslaagd om een 1-0 achterstand om te buigen in een 1-2 overwinning. Blauw-Zwart staat zo opnieuw alleen aan de leiding en kan zondag met een gerust gemoed toekijken hoe het eerste achtervolger Anderlecht vergaat op bezoek bij KV Oostende.

De eerste helft in ‘t Kuipje had veel weg van de match op Lokeren. Kansen aan beide kanten, maar enkel de thuisploeg slaagde erin om de bal tegen het net te prikken. Al na een kwartier torende Ganvoula boven Simons uit en gaf de Congolese spits Butelle het nakijken.

In de tweede helft ging Club nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en moesten de manschappen van Jacky Mathijssen achteruit. Vossen, Rotariu en Izquierdo vonden Van Langendonck op hun weg en Lardot gaf Club geen strafschop na een fout op Rotariu.

Matchwinnaar

Na 70 minuten voetballen werd Club dan toch beloond toen een voorzet van Vanaken afweek op Miletic: 1-1. Club ging door op zijn elan en knutselde de ene na de andere Blauw-Zwarte aanvalsgolf in elkaar. Zeven minuten voor tijd zorgde Vanaken alsnog voor een – op basis van een sterkte tweede helft – verdiende driepunter.

Het Brugse publiek, dat bij de 1-2 nog opgejut werd door Immers, zag een aanvankelijk frustrerende avond alsnog uitmonden in een feestje. Vanaken werd de laatste tijd geregeld bekritiseerd door een deel van de Brugse aanhang, maar kroonde zich in ‘t Kuipje wel tot matchwinnaar. Dat alles tot groot jolijt van de Vanaken-aanhangers.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws