Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge zet zich achter ingrijpende competitiehervorming

Simons - Refaelov (Club Brugge - Kortrijk)

De kans zit erin dat vanaf het seizoen 2018/19 de Belgische competitie opnieuw ingrijpend verandert. In maart stemt de Pro League mogelijk al over een nieuwe formule, weet Het Nieuwsblad.

De hervorming, die al gesteund wordt door de G5 –  en dus ook Club – en de acht clubs uit 1B, zou ervoor zorgen dat het aantal competitiematchen teruggebracht wordt van 40 naar 36. Dat zou gebeuren door 1A en 1B om te vormen tot twee reeksen van twaalf ploegen elk. Dat is nu zestien en acht ploegen.

In dat geval zou Play-Off I uitgebreid worden tot acht teams. Play-Off II zou weer spankracht krijgen, want daarin zouden de laatste vier uit 1A en de eerste vier uit 1B strijden om de resterende vier tickets voor het volgende seizoen in de Jupiler Pro League. In Play-Off III strijden de laatste acht uit 1B ten slotte om niet naar de amateurreeksen te zakken.

Het voorstel lijkt voordelig te zijn voor zowat alle ploegen, maar het is wel nog de vraag of het de stemming zal overleven. Maar liefst 80 procent van de teams moet immers voor zijn om de hervorming door te drukken. Met de steun van bovengenoemde clubs heeft iets meer dan de helft van de clubs al zijn steun uitgesproken.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws