Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Bruggelingen hebben komaf gemaakt met Anderlecht-bastion op de Gouden Schoen”

José Izquierdo (Club Brugge - Anderlecht)

Woensdagavond kon het contrast tussen Club Brugge en Anderlecht haast niet groter zijn. Blauw-Zwart sleepte maar liefst 5 prijzen in de wacht, terwijl Paars-Wit met lege handen achterbleef. Izquierdo en Vormer blonken op het podium, Teodorczyk stuurde zijn kat…

Ook Ludo Vandewalle is onder de indruk van de Brugse triomftocht op de Gouden Schoen. “In België huiverden de mandekkers al langer als Izquierdo weer eens aanzette voor een glanzende solo. Swing in de heupen, ­dynamiet in de wreef. Op explosiviteit de tegenstander voorbij, met zijn snelheid de mandekker als een vertraagd beeld achterlatend. Overdrijven we? Een beetje wel. Izquierdo speelde het voorbije jaar immers lang niet altijd even glansrijk, maar zijn glanzende momenten zijn wel goud waard.”

“Er breken nu andere tijden aan. Izquierdo wordt nu nog even doodgeknuffeld, maar hij zal met een vergrootglas worden gevolgd. Minder dan voorheen zal hij recht hebben op foutjes. Op een mindere periode. De status van vedette, die hij tot hiertoe met Zuid-Amerikaanse flair droeg, wordt een pak zwaarder om voort te slepen. Gelukkig heeft hij ondanks zijn schijnbare nonchalance genoeg verstand om niet diep te vallen.”

“Voor heel Club Brugge, dat toch nog even vreesde voor de monsterlijk scorende Lukasz Teodorczyk, maakt deze trofee de wederopstanding compleet. Stamnummer drie is helemaal terug aan de Belgische top. De Gouden Schoen leek steeds meer een Anderlecht-bastion te worden, maar met die ontwikkeling hebben de Bruggelingen ook komaf gemaakt. Daarvoor was een totale machtsontplooiing nodig”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws