Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Anderlecht stuurde speler van Club Brugge door, die intussen eerste profcontract beet heeft

"Ik zie Anderlecht niet winnen op Club Brugge"

Club Brugge en Anderlecht mogen dan wel elkaars aartsrivalen zijn, toch gebeurt het af en toe dat een speler de overstap maakt van het Astridpark naar het Jan Breydelstadion of omgekeerd. Zo ook Cyril Ngonge – de zoon van Michel Ngonge – die op zijn veertiende zijn Paars-Witte shirt inruilde voor een Blauw-Zwart exemplaar.

Een beslissing waar Cyril allesbehalve spijt van heeft. Intussen heeft de 16-jarige centrumspits immers een profcontract tot 2019 mogen ondertekenen bij Club Brugge.

Vader Michel legt uit waarom zijn zoon destijds voor Club koos. “Jean Kindermans, hoofd jeugdopleiding bij RSCA, vertelde mij dat hij niet met 100% zekerheid kon zeggen of Cyril nog vaak zou spelen. Voor een jonge speler is het belangrijk dat hij vaak speelt. Ik ben Anderlecht dan ook dankbaar. Op technisch vlak heeft hij er een topopleiding gekregen, maar hard leren werken heeft hij pas bij Club Brugge geleerd.”

Er wordt in Brugge wel wat verwacht van de jonge spits. Zo traint Cyril nu al met de U21 van Brugge en komt hij ook uit voor de Belgische U17. Al is er natuurlijk altijd nog ruimte voor verbetering. “Hij heeft heel wat potentieel, maar het ontbreekt hem nog een beetje aan een fysiek lichaam”, klinkt het in La Dernière Heure.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws