Anderlecht stuurde speler van Club Brugge door, die intussen eerste profcontract beet heeft

"Ik zie Anderlecht niet winnen op Club Brugge"

Club Brugge en Anderlecht mogen dan wel elkaars aartsrivalen zijn, toch gebeurt het af en toe dat een speler de overstap maakt van het Astridpark naar het Jan Breydelstadion of omgekeerd. Zo ook Cyril Ngonge – de zoon van Michel Ngonge – die op zijn veertiende zijn Paars-Witte shirt inruilde voor een Blauw-Zwart exemplaar.

Een beslissing waar Cyril allesbehalve spijt van heeft. Intussen heeft de 16-jarige centrumspits immers een profcontract tot 2019 mogen ondertekenen bij Club Brugge.

Vader Michel legt uit waarom zijn zoon destijds voor Club koos. “Jean Kindermans, hoofd jeugdopleiding bij RSCA, vertelde mij dat hij niet met 100% zekerheid kon zeggen of Cyril nog vaak zou spelen. Voor een jonge speler is het belangrijk dat hij vaak speelt. Ik ben Anderlecht dan ook dankbaar. Op technisch vlak heeft hij er een topopleiding gekregen, maar hard leren werken heeft hij pas bij Club Brugge geleerd.”

Er wordt in Brugge wel wat verwacht van de jonge spits. Zo traint Cyril nu al met de U21 van Brugge en komt hij ook uit voor de Belgische U17. Al is er natuurlijk altijd nog ruimte voor verbetering. “Hij heeft heel wat potentieel, maar het ontbreekt hem nog een beetje aan een fysiek lichaam”, klinkt het in La Dernière Heure.

Laaste nieuws

Ruud Vormer reageert op de titel van blauwzwart

Club Brugge is kampioen van het seizoen. Een bijzondere manier om een titel te veroveren, maar het is wel degelijk een gewonnen...

De beslissing van de Pro League is klaar! Dit gebeurt er met het Belgische voetbal

Geen competitie meer dit seizoen, wel nog een bekerfinale. Blauwzwart is kampioen en volgend jaar spelen we met 18 ploegen. Volgens Het...

Spelers weten heel goed wat ze willen over verder verloop competitie

Het Laatste Nieuws hield bij honderd voetballers uit de Jupiler Pro League een steekproef over het verdere verloop van de competitie.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Hoe Philippe Clement werkt tijdens de lockdown

Philippe Clement nam zondagavond de tijd om te antwoorden op vragen van de fans. Ook voor Clement is de...

Simon Mignolet doet ferme geste voor zijn thuisstad

Simon Mignolet heeft tablets geschonken voor ziekenhuizen in zijn thuisstad. Sint-Truiden is enorm hard getroffen door het coronavirus.

De beslissing van de Pro League is klaar! Dit gebeurt er met het Belgische voetbal

Geen competitie meer dit seizoen, wel nog een bekerfinale. Blauwzwart is kampioen en volgend jaar spelen we met 18 ploegen. Volgens Het...

Mignolet doet oproep naar jongeren

Simon Mignolet kwam vandaag al in het nieuws met de schenking van tablets aan de ziekenhuizen in zijn thuisstad Sint-Truiden. Hij had...