Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Analyse van de wintermercato: “Twee ploegen komen er als grote winnaar uit”

Club Brugge mascotte duimen omhoog

Maar liefst 145 transferbewegingen vonden plaats tijdens de voorbije wintertransfermarkt. Maar welke ploeg kan nu het meest tevreden terugblikken op zijn in- en uitgaande transfers? 

Club Brugge zorgde in zijn eentje al voor 14 afgeronde transferdossiers. Volgens Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, heeft Blauw-Zwart zijn huiswerk goed gemaakt. Ook de Buffalo’s hebben zich aanzienlijk versterkt volgens hem.

“Club Brugge en AA Gent zijn de grote winnaars van deze wintermercato, KRC Genk de (sportieve) verliezer. Club haalde dinsdagavond laat nog de Roemeense belofte Dorin Rotariu (21) binnen. Niet de eerste keuze, want er werd een hele dag getracht de Israëliër Tal Ben Haim bij Maccabi Tel Aviv weg te halen. Maar dat mislukte. Laat het een kleine tegenslag zijn voor de landskampioen, want Club deed goede zaken op de transfermarkt.”

Fans van Club hebben niet te klagen

“Club liet geen enkele basisspeler vertrekken en versterkte zich naast Rotariu in de breedte met waardevolle spelers: de Amerikaanse ­doelman Horvath, de Nederlander Immers die ­zeker zijn waarde zal ­bewijzen en de ­Colombiaan Palacios die voor concurrentie in de defensie zal zorgen.”

“Net als de fans van Club Brugge hoeft ook de aanhang van AA Gent niet te klagen. De dramatische jongste twee transferperiodes werden rechtgezet met de komst van liefst acht nieuwelingen, van wie de Kroatische doelman Kalinic, de Japanner Kubo en de Nigeriaanse flankspeler Kalu al een uitstekende indruk nalieten. Uiteindelijk bleef Perbet in Gent en dat is altijd interessant als je doelpunten nodig hebt.”

Anderlecht, Genk en Standard

“Anderlecht liet evenmin een basisspeler vertrekken. Het haalde, behalve Adrien Trebel, echter geen enkele speler die onmiddellijk zijn plaats zal opeisen of de selectie in de breedte versterkt. Vooral in verdedigend opzicht had er nog wat bij ­gemogen, want daar is het toch wat behelpen met Nuytinck, Spajic of Deschacht.”

“RC Genk streek meer dan 30 miljoen euro op, maar boette met het vertrek van Ndidi en Bailey veel kwaliteit in. De Limburgers zagen gisteren de bekerfinale aan hun neus voorbijgaan en moeten heel hard knokken om PO1 te halen. Ryan is een uitstekende aanwinst, maar voor het overige werden vooral jongeren binnengehaald. En wat gedacht van Standard? Liefst zestien spelers werden van de hand gedaan en negen spelers kwamen erbij. De Rouches moeten verzwakt de strijd om PO1 aanvangen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws