Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Aad de Mos: “Het grootste wapen van Izquierdo is zijn krultang”

José Izquierdo verzilverde zijn sterke prestaties van het afgelopen jaar met het binnenhalen van de Gouden Schoen. Aad de Mos voorspelt het Colombiaanse goudhaantje van Club Brugge een grote toekomst.

Eerst en vooral was de Nederlandse analist heel tevreden met de winnaar op het Gala in Lint. “Izquierdo is de smile van het Belgische voetbal. Ik vergelijk hem met Eli Ohana, met wie ik werkte bij KV Mechelen – zelfde stijl, zelfde persoonlijkheid; ook zo’n speelvogel”, klinkt het in HLN.

Joske streek in 2014 in Jan Breydel neer, maar de beste versie van de 24-jarige flankspeler zagen we pas veel later opduiken. “Hij is ontbolsterd eenmaal Michel de code van AA Gent kon kraken. Die drie keer op rij dat Club met 1-0 kon winnen – toen heeft Izquierdo Foket kapotgemaakt. Foket, bijdehand, dacht om steeds over Izquierdo te lopen. Maar die bleef lekker staan. Foket wist niet wat hem overkwam, bleef dan óók maar hangen, en Gent is niet meer in zijn normale spel gekomen.”

Als ik zijn raadgever was…

“Het grootste wapen van Izquierdo is zijn, wat ik noem, krultang”, legt De Mos uit. “Hij snijdt naar binnen en trapt de bal met binnenkant rechts naar de verre hoek… De keeper zweeft, maar nét voor hij denkt de bal te kunnen wegslaan, komt de krul – de bal draait weg, onhoudbaar, vaak nog binnenkantje paal. Heel weinig voetballers hebben zo’n krultang.”

Tot slot verwacht de analist dat Izquierdo straks een stap hogerop zet. “Als ik zijn raadgever was… Hij is gemaakt voor FC Sevilla. Da’s een ploeg die dominant wil zijn, maar die niettemin een sterke organisatie neerzet. Izquierdo zou er in een spel komen waarin hij vaak de kers op de taart zou kunnen plaatsen. Ik zie Izquierdo de weg bewandelen van zijn landgenoot Bacca.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws