Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vrijschopdoelpunt Vormer zorgt ervoor dat hij bovenaan dit lijstje prijkt

Ruud Vormer (Club Brugge - Anderlecht)

Dat de honger bij Club Brugge groot is, konden we even voorbij het uur duidelijk zien op Sclessin. Heel wat Brugse spelers maakten aanstalten om een interessante vrije trap voor hun rekening te nemen, maar Timmy Simons besloot dat Ruud Vormer het leer mocht opeisen. De Nederlander bedankte zijn kapitein met een heerlijke krul in de winkelhaak.

“Die vrijschop zat er goed in, hé? Ik oefen vaak”, vertelt Vormer aan HLN. “Gisteren nog met Hans en Jelle. Dat ik stilaan een specialist ben? Bij Roda heb ik ze ook altijd genomen. Net als bij Feyenoord. Nu geeft Van Rhijn ze, vorig jaar was het Refaelov. Als ik ze zo blijf nemen, zullen ze mij ook wel vaker laten trappen.”

Voor de 28-jarige middenvelder was het al zijn vijfde treffer van buiten de grote rechthoek. Eerder mikte hij een vrijschop in de rechterbovenhoek tegen KV Kortrijk, nu gaf hij Guillaume Hubert het nakijken. Tegen Eupen (2x) en Westerlo pakte Vormer dan weer uit met een streep vanaf de grote baklijn. Daarbovenop heeft de kandidaat-Gouden Schoen ook nog zes assists achter zijn naam staan.

Vormer mag zich op dit moment de koning van de afstandsgoal noemen en laat Filip Markovic, Stef Peeters, Ricardo van Rhijn en Nicolae Stanciu achter zich. Dat viertal vond dit seizoen drie keer de weg naar doel van buiten de zestien. Mamadou Sylla, Hervé Kage, Nicolas Verdier, Siebe Schrijvers, Yassine El Ghanassy, Alejandro Pozuelo, Eric Ocansey, Adrien Trebel en Khaleem Hyland zitten aan twee stuks.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws