Vossen over complottheorie van Genk-fans: “Het is je reinste onzin!”

Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Jelle Vossen (Club Brugge - Gent)

31 augustus 2015. “Club versterkt zich met Pereira, Agu én Vossen”, klinkt het op de officiële website van Club Brugge. Vooral de overgang van de Limburgse aanvaller springt in het oog. De fans van Genk spuwen hun gal en betichten de betrokken partijen ervan dat alles in scène werd gezet om Vossen goedkoper naar Jan Breydel te kunnen loodsen. Hoe ze bij dat absurde idee komen? Genk vroeg een hogere transfersom aan Blauw-Zwart dan aan de Engelsen omdat het geen rechtstreekse concurrent wilde versterken. Zo belandde de spits dus bij Burnley, waar hij maar 2 maanden zou vertoeven. De rest is geschiedenis.

“Ik kan me niet voorstellen dat een club als Burnley aan zo’n constructie zou meewerken”, steekt Vossen van wal. “Denk je nu echt dat ze me twee weken zouden hebben laten spelen in de wetenschap dat ze me direct weer kwijt waren? Ach, het is je reinste onzin! Maar ik geef toe: ik had zelf in geen honderd jaar verwacht dat het zo zou lopen.”

In de zomer van 2015 kwam de huidige Brugse topschutter immers geheel onverwacht onder de vleugels van Michel Preud’homme terecht. “Op een avond belde m’n makelaar: ‘Club Brugge, zegt je dat iets?’ Het was de laatste dag van de transferperiode. Ik moest snel beslissen. Club is naast Genk altijd de enige club in België geweest waarvoor ik me zag spelen (Jelle was van jongs af aan Club-fan, nvdr). In een paar uur was het beklonken”, besluit de publiekslieveling in Humo.

Laatste nieuws

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws