Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Verhaeghe kan met weinig moeite veel stokken in de wielen van het Eurostadion steken”

Bart Verhaeghe (Club Brugge - Anderlecht)

Het Eurostadion, vanaf 2019 de thuishaven voor de Rode Duivels, kreeg al  heel wat kritiek te slikken. Bart Verhaeghe noemde het project een vorm van “competitievervalsing en belangenvermenging” omdat Anderlecht eveneens gebruik mag maken van het gesubsidieerde stadion. Ivan De Witte en Roland Duchâtelet spraken dan weer van een “megalomaan en verlieslatend” plan. Luckas Vander Taelen, freelancejournalist en regisseur, begrijpt in zijn column voor De Tijd de verontwaardiging bij Verhaeghe & co.

“‘We weten dat het een gecontesteerd project is, maar er is plaats voor iedereen!’ Verder dan dit korte zinnetje kwam de Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) niet in een reactie op de bouwvergunning die Uplace vorige week kreeg. De voorzichtigheid waarmee Vervoort op het nieuws over Uplace reageerde, is op zijn zachtst gezegd merkwaardig. Kwatongen beweren dat dat alles te maken heeft met het Eurostadion dat Brussel op Parking C aan de Heizel wil zien verrijzen.”

“De baas van Uplace, Bart Verhaeghe, zou met weinig moeite veel stokken in de wielen kunnen steken. Als voorzitter van Club Brugge kan hij terecht opmerken dat het vreemd is dat concurrent Anderlecht een gesubsidieerd stadion krijgt. En als ondervoorzitter van de Voetbalbond zou hij er de Rode Duivels kunnen weghouden, door te eisen dat die hun wedstrijden over het hele land spreiden. Bleef Vervoort daarom zo stil over Uplace, op een moment dat zowat alle burgemeesters uit de omgeving aankondigden klacht in te dienen tegen het project omdat zij vrezen voor het overleven van hun stadscentra? Uplace zal daar zeker geen goed aan doen.”

Brussel lijkt wel een kweekvijver voor Uplaces

“Maar er is meer dan het project van Verhaeghe. Onlangs opende het winkelcentrum Docks aan de Van Praetbrug, met 60.000 vierkante meter een rechtstreekse concurrent voor de binnenstad. En daar komt binnen afzienbare tijd nog de 80.000 vierkante meter bij van de megalomane Mall of Europe. Brussel Stad wil dat bouwen in het kader van het Neo-project op de Heizel, samen met het Brussels Gewest en Unibail-Rodamco, de grootste Europese speler in commercieel vastgoed.”

“Die betaalt aan de stad, eigenaar van de grond, 167 miljoen in erfpacht. Een behoorlijk bedrag, dat scherp in contrast staat met de 1 euro die Ghelamco gedurende 99 jaar moet betalen als huurlast voor de grond waarop het Eurostadion gebouwd zou worden. Daar komt, op een steenworp van de Mall , ook een ‘innovatiecentrum’ dat heel veel weg heeft van een winkelcentrum. Brussel lijkt wel een kweekvijver voor Uplaces.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws