Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vanhaezebrouck werd vrijgepleit dankzij deze uithalen naar Preud’homme en Dury

Hein Vanhaezebrouck (Club Brugge - AA Gent) (2)

Hein Vanhaezebrouck ging eind december over de rooie in de met 2-3 verloren wedstrijd tegen Anderlecht en dreigde zo de topper tegen Club Brugge te missen. De Geschillencommissie besloot echter om de gevraagde schorsing om te zetten in een voorwaardelijke sanctie, waardoor de coach van AA Gent zondag gewoon mag plaatsnemen op de bank. De manier waarop die vrijpleiting gebeurde, doet de wenkbrauwen fronsen.

Gent-advocaat Sébastien Ronse haalde alles uit de kast om een straf te vermijden. “Je kan meneer Vanhaezebroucks gedrag theatraal, uitbundig en gepassioneerd noemen, maar hij heeft de scheidsrechter op geen enkel moment fysiek of verbaal belaagd. Ook niet na de wedstrijd”, opende de clubadvocaat zijn betoog.

Daarna werd er duchtig met de vinger gewezen naar Michel Preud’homme en Francky Dury, die op basis van televisiebeelden zwartgemaakt werden. “U ziet hier meneer Preud’homme (in de match van 14 oktober op Charleroi, nvdr). Dit soort gestes (bras d’honneur, nvdr) heeft meneer Vanhaezebrouck nooit tentoongespreid en heeft niets met het voetbal te maken. Het is een reactie op de man, van alle smaak ontdaan”, aldus Ronse in HLN.

In 11 jaar nooit geweten

“En hier een voorbeeldje van afgelopen weekend: u ziet meneer Dury (tegen KV Kortrijk, nvdr), die bijna in het oor van de vierde scheidsrechter gaat bijten en hem met grote gestes en fysieke belaging duidelijk maakt dat hij het oneens is met een niet-toegekende strafschop. Dan waren de gedragingen van meneer Vanhaezebrouck minder verregaand. Creëer een gedragscode voor trainers, maar laat ons hier geen voorbeelddossier van maken, waarin meneer Vanhaezebrouck het slachtoffer is en de rest ontsnapt.”

Club wenste niet te reageren op de aantijgingen, Dury deed dat wel. “Dat dit niet erg collegiaal is? Goh… Het zegt misschien meer over hen dan over ons”, vertelt de coach van Essevee aan Het Nieuwsblad. “Maar werd Hein uitgesloten voor gesticuleren of voor verbaal protest? Want in elf jaar heb ik nog nooit geweten dat een trainer werd uitgesloten voor gesticuleren alléén. Dat mag, is ons gezegd.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws