Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt: “Club blijft een grote titelkandidaat, Gent maakt ons iets wijs”

Peter Vandenbempt (analist) (3)

Club Brugge weet weer wat verliezen is. Afgelopen zondag zagen Michel Preud’homme & co hun ongeslagen reeks van dertien matchen strandden in de Ghelamco Arena, waar het 2-0 werd door doelpunten van Yuya Kubo en Kalifa Coulibaly. Peter Vandenbempt neemt de Slag om Vlaanderen onder de loep.

Eerst en vooral ziet de analist geen reden tot paniek bij Blauw-Zwart. “Club is na deze 2-0 niet ineens minder titelkandidaat dan voor dit duel. Ik vond de overwinning van AA Gent verdiend, maar Club had best een resultaat kunnen halen. Wel was de tweede helft van Club verrassend zwak. Het kreeg les van AA Gent in wat in principe de kwaliteiten van Club zijn: grinta, mentaliteit en inzet.”

“Dan kan Club nog altijd verliezen in België. Net omdat het zo lang geleden was, valt dat op, maar op dit moment doet niets vermoeden dat Club nu ineens gaat blokkeren. Dus blijft Brugge een grote titelkandidaat, met Anderlecht daarachter.”

Tot slot vindt Vandenbempt het frappant op welke manier de Buffalo’s zichzelf in de underdogrol duwen. “Het was heel opvallend hoe trainer Hein Vanhaezebrouck en voorzitter Ivan De Witte heel gretig Club en Anderlecht als definitief vertrokken bestempelden. Dus zelf gelooft AA Gent zogezegd niet meer in de titel, maar geloof nu vooral niet dat ze er bij Gent niet meer in geloven”, klinkt het bij Sporza.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws