Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ryan weigerde Anderlecht uit loyaliteit aan Club Brugge, maar daar kan Valencia niet mee lachen

Mathew Ryan Blauwe Schoen (Club Brugge)

Mathew Ryan realiseerde in de zomer van 2015 een absolute toptransfer naar Valencia, maar veel plezier beleefde de 24-jarige Australiër daar nog niet aan. Mede door blessures degradeerde hij zelfs tot derde doelman, waardoor er deze winter koste wat het kost een oplossing gezocht moet worden voor de ex-Bruggeling.

Een uitleenbeurt aan Anderlecht was een oplossing waarin zowel Valencia als Paars-Wit zich konden vinden, maar daar wilde Ryan niet van weten. Naar verluidt zag de gewezen publiekslieveling van Jan Breydel – die in mei nog mee de titel kwam vieren – het niet zitten om naar de aartsrivaal van zijn ex-ploeg te verkassen.

Volgens Marca wilde Valencia Ryan maar wat graag uitlenen aan Anderlecht, omdat hij er zeker zou zijn van een basisplaats. Uiteindelijk ging de deal niet door en kozen ze in het Astridpark voor Rubén Andrade van Deportivo La Coruña. De Spaanse sportkrant meldt dat het bestuur van Valencia niet bepaald onder de indruk is van Ryan’s clubliefde. Ze nemen het hem serieus kwalijk dat hij niet inging op het aanbod van de Brusselse club. De kans lijkt dan ook klein dat het sluitstuk ooit nog een rol van betekenis zal spelen bij Los Che.

Hoe het nu verder moet? Ryan heeft nog een week de tijd om een oplossing te vinden. Als hij eerste doelman van The Socceroos wil blijven, zal hij elders aan spelen moeten toekomen. De laagvliegers in de Primera Division hebben nog altijd interesse, maar Valencia – de nummer 15 in La Liga – wil hem zéker niet naar een degradatiekandidaat laten gaan.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws