Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Ruud Vormer is altijd de eerste naam die Michel Preud’homme op het bord zet”

Ruud Vormer (Club Brugge - KV Mechelen)

Ruud Vormer was in 2016 enorm belangrijk voor Club Brugge en wordt door die goeie prestaties gezien als één van de kanshebbers voor de Gouden Schoen. Ook Eddy Snelders geniet met volle teugen van de publiekslieveling van Jan Breydel.

“Ruud Vormer is altijd de eerste naam die Michel Preud’homme op het bord zet”, vertelt de analist aan Het Nieuwsblad. “Niet alleen omdat hij altijd voorop gaat in de strijd… Want de Nederlander – technisch wat onderschat – is zowel dienend als beslissend en is dus een onmisbare pion. Geen box-to-box maar box-IN-box, dat is belangrijk.”

Lierse-coach Eric Van Meir is dan weer fan van Vormer’s landgenoot Ricardo van Rhijn. De ex-Rode Duivel nam de Brugse rechtsachter zelfs op in zijn ‘ideale defensie van 2016’. “Ik kies heel bewust voor verdedigers die regelmatig hun goaltje meepikken. Daarom Van Rhijn, al drie goals, zijn vrijschoppen zijn een geducht wapen. Ik vind hem zowel defensief als offensief op de rechterflank heel sterk”, klinkt het.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws