Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Rune Lange vergelijkt Ethan Horvath met Mathew Ryan en zélfs Manuel Neuer

Rune Lange ziet bij Ethan Horvath gelijkenissen met Mathew Ryan en Manuel Neuer

Niemand beter geschikt dan Rune Lange om het potentieel van Ethan Horvath in kaart te brengen. De ex-aanvaller van Club Brugge kent het Noorse voetbal immers als zijn broekzak. Al snel valt de naam van gewezen publiekslieveling Mathew Ryan, maar ook die van… Manuel Neuer.

Horvath mag dan nog maar 21 zijn, toch is hij volgens Lange al klaar voor het grote werk. “Ryan was ook 21 toen hij van de andere kant van de wereld naar Club kwam”, vertelt de raadgever van Blauw-Zwart in HLN. “Ethan heeft het voordeel dat hij al kon wennen aan Europa, al heeft dat bij Ryan niet zo heel lang geduurd.”

“Qua profiel zijn beiden vergelijkbaar: explosief, hardwerkend en enorm professioneel. Horvath is heel serieus met zijn vak bezig, wil absoluut een topkeeper worden en heeft daar ook het potentieel voor. Als Club hem vertrouwen geeft, kan hij enorm grote stappen zetten en de nieuwe Mathew Ryan worden.”

“Hij heeft nu al meer ervaring in het Europese voetbal dan Ryan toen en is bovendien enorm groot (1m96, nvdr). Horvath speelt offensief en komt graag en vaak uit zijn doel, net als Manuel Neuer. De druk zal bij Club groter zijn dan bij Molde, maar daar zal Horvath wel mee kunnen omgaan”, besluit Lange.

Horvath was in oktober Man van de Match tegen Ajax

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws