Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Refaelov heeft goed nieuws voor Club Brugge

Lior Refaelov viert (Club Brugge - Kortrijk)

Club Brugge versterkte zich tijdens de huidige wintermercato al met Horvath, Strandberg, Immers, Palacios en Mera. Oftewel: een Amerikaan, een Zweed, een Nederlander en twee Colombianen. En dat terwijl er met Bruzzese, Mechele, Bolingoli en Storm vier Belgen andere oorden opzochten.

Elke Belgische club moet op het wedstrijdblad minstens zes Belgen of in België opgeleide spelers kunnen plaatsen. Bij Blauw-Zwart is dat aantal deze wintertransfermarkt teruggelopen tot slechts acht spelers: Teunckens, Engels, Cools, De Bock, Simons, Vanaken, Vossen en Limbombe. Al komt daar een opvallende ‘voetbalbelg’ bij.

Zo krijgt Lior Refaelov straks de Belgische nationaliteit. Volgens Het Nieuwsblad zal de aanvraag van de 30-jarige aanvaller om Belg te worden in de loop van volgende week afgerond worden. Daarna beschikt hij over de dubbele nationaliteit Israëliër – Belg. En zo staat de teller dus op 9 Brugse ‘voetbalbelgen’.

Rafa komt in aanmerking voor een Belgisch paspoort omdat hij al meer dan 5 jaar op Belgische bodem vertoeft. Hij tekende in de zomer van 2011 een contract bij Club en baat – samen met vrouw Gal – een juwelenzaak uit in de Brugse Vlamingstraat. Op een selectie van Roberto Martínez moet Refaelov niet hopen. Hij speelde immers al twintig officiële interlands voor Israël en mag dus niet uitkomen voor de Rode Duivels.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws