Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme over nieuwkomers: “Hij zal snel klaar zijn”

Michel Preud'homme lacht (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge versterkte zich deze winter met Ethan Horvath, Carlos Strandberg, Lex Immers en Helibelton Palacios. En komende zomer komt ook Germán Mera over van Deportivo Cali. De ene zal volgens Michel Preud’homme sneller ingepast kunnen worden dan de andere.

“Het vraagt tijd om hen onze manier van voetballen aan te leren”, vertelt MPH aan Sporza. “Vooral aan de jonge spelers, zoals Palacios, moet ik onze manier van verdedigen nog uitleggen. Dat is normaal.”

Wat Immers betreft liggen de kaarten enigszins anders. “Lex zal zijn plaats makkelijker vinden. Hij heeft heel veel ervaring en kwaliteiten. Hij zal snel klaar zijn. Of hij dan meteen in de ploeg komt? Je mag niet vergeten dat we nu aan de leiding staan dankzij de spelers die we al hadden. Ik zal keuzes maken op basis van wat ik zie op training en wat ik nodig heb in bepaalde wedstrijden.”

Tot slot liet de Brugse coach zich uit over de titelstrijd. “Het verlengen van de titel is onze ambitie. We zullen ons niet verstoppen, maar ik zal ook niet schreeuwen dat we beter zijn dan de rest. Anderlecht heeft bijvoorbeeld gewonnen op Gent, Genk, Standard en Charleroi. Dat wil toch iets zeggen. Ze hebben niet altijd het mooiste voetbal gebracht, maar wel al veel punten gepakt. Als Anderlecht nog groeit in zijn manier van spelen, wordt het een heel gevaarlijke tegenstander.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws