Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme neemt het op voor Butelle

Ludovic Butelle megafoon (Club Brugge - Kortrijk)

Club Brugge zag deze wintermercato Sébastien Bruzzese naar Sint-Truiden trekken en verwelkomde Ethan Horvath van Molde FK. “Om de concurrentie met Ludovic Butelle aan te scherpen”, klonk het her en der. Michel Preud’homme is het daar niet helemaal mee eens en geeft duiding bij de keeperskeuze van Blauw-Zwart.

Rune Lange, een kenner van het Noors voetbal, ziet bij Horvath gelijkenissen met Ryan en zélfs Neuer. “Horvath heeft een heel andere stijl, hij is een moderne keeper, in die zin dat hij groter is. Hij speelt ook goed met de voeten en straalt positivisme uit”, vertelt Preud’homme in HLN.

“Of we hem gehaald hebben omdat Butelle een moeilijk seizoensbegin had? Neen, dat heeft de media ervan gemaakt. Druk en concurrentie is er altijd. Horvath is in vergelijking met Butelle een jonge keeper en hij moet de toekomst van Club worden.”

“We hebben Horvath dus niet specifiek aangeworven omdat Ludovic geen concurrentie meer had met enkel Bruzzese achter zich. Want je mag niet uit het oog verliezen dat Ludo zelf uit die slechte periode is gekomen. Zónder extra concurrentie”, besluit MPH.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws