Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme geeft zijn ploeg deze score op 10 tegen Standard

Michel Preud'homme (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge is erin geslaagd om de moeilijke klip naar Standard tot een goed einde te brengen. Blauw-Zwart had geen kind aan 11 onmondige Rouches en won met 0-3 dankzij doelpunten van Jelle Vossen, Ruud Vormer en Wesley Moraes. Michel Preud’homme was achteraf dan ook een tevreden trainer. 

Het wedstrijdplan van de Brugse coach klopte helemaal op Sclessin. “Onze organisatie was perfect”, vertelt MPH aan PlaySports. “Met ons eerste doelpunt was een beetje geluk gemoeid, maar het is ook een kwaliteit van Jelle Vossen. Na die 0-1 werden we wel wat te passief, we vergaten even om te voetballen. Zo geef je Standard nog de kans om terug in de match te komen.”

“In de tweede helft was dat beter”, gaat de Brugse coach verder. “We wilden hen niet laten voetballen, vandaar die hoge druk. Aanvallend heeft Standard immers heel wat kwaliteiten.” Toch zag Preud’homme nog zaken die beter konden. “In aanvallend opzicht had ik graag meer kantwissels gezien, want daar lag heel veel ruimte.” Verder ook lof voor het debuut van Helibelton Palacios. “Hij toonde meteen waarom we hem gehaald hebben: hij viel vinnig en scherp in. Het is een jonge speler, maar hij straalt ervaring uit.”

Medische staf geraadpleegd

Zes minuten voor tijd mocht ook Lex Immes zijn eerste officiële minuten meepikken. José Izquierdo werd daardoor naar de kant gehaald. “Joske had ook graag op het scorebord gestaan, maar hij heeft een goeie kans gehad na die schitterende actie”, lacht Preud’homme. “Maar ik moet hem beschermen, want we hebben 3 matchen deze week. Ik vroeg aan de medische staf wie het meeste rust nodig heeft: Izquierdo of Refaelov. Zij zeiden Izquierdo en vandaar mijn keuze.”

Het uitvallen van Jelle Vossen en Benoît Poulain waren de enige twee minpunten van deze zondagnamiddag. “Ze hebben allebei een tik gekregen, maar we kunnen nu nog geen uitspraken doen over de ernst van hun blessures.” Tot slot gaf Preud’homme zijn manschappen een score op 10 voor de prestatie tegen Standard. “Laten we zeggen een 8 voor de volwassenheid waarmee we speelden en een 7 qua voetbal. In totaal dus 7,5.” Onderscheiding met andere woorden!

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws