Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Opvallende details over transfer van Ryan naar KRC Genk uitgelekt

Mathew Ryan (Club Brugge)

Niet Club Brugge, niet Anderlecht, niet AA Gent, maar KRC Genk heeft zich in het slot van deze wintermercato versterkt met Mathew Ryan. Blauw-Wit wilde hem liefst van al 1,5 jaar huren, maar moet uiteindelijk vrede nemen met een uitleenbeurt tot het einde van dit seizoen. Daarna keert hij dus gewoon terug naar Valencia.

Volgens HLN was Ryan niet transferdoelwit nummer één voor de Limburgers. Zo had Albert Stuivenberg zijn oog laten vallen op Tim Krul. De 28-jarige Nederlander is eigendom van Newcastle, maar wordt aan Ajax verhuurd. In de Amsterdam ArenA mocht hij echter nog niet uitkomen voor de eerste ploeg, maar bleek hij desondanks nog altijd te duur.

En zo kwam Ryan – die na het afwijzen van Anderlecht wanhopig op zoek was naar een oplossing – in de Luminus Arena terecht. Opvallend daarbij: de gewezen publiekslieveling van Blauw-Zwart wordt door Valencia gratis verhuurd aan Genk. De Limburgers hoeven enkel zijn loon over te nemen, dat naar verluidt ongeveer 500.000 euro netto voor een half jaar bedraagt.

Dinsdagavond staat de return van de halve finale in de Beker van België op het programma en behoort Ryan al meteen tot de selectie. Hij werd nog niet officieel voorgesteld omdat Genk zijn wedstrijdvoorbereiding niet wilde verstoren. De kans is groot dat de Australiër straks al tussen de palen staat tegen KV Oostende.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws