Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ook Club-speler naar China? “Kijk niet vreemd als hij straks 17,7 miljoen gaat verdienen”

Dylan Seys viert met supporters Hapoel Akko

Dat enkele Chinese clubeigenaars tot over hun oren in het geld zitten, mochten we de laatste weken aan den lijve ondervinden: 37,2 miljoen euro per jaar voor Carlos Tevez, 20 miljoen euro per jaar voor Axel Witsel en als het even kan plukken ze ook Pierre-Emerick Aubameyang nog voor 150 miljoen euro weg bij Dortmund. En niet alleen de grote en bekende namen passeren langs de kassa. Denk maar aan pakweg Kevin Oris, die zijn 4.500 euro per maand bij Antwerp inwisselde voor meer dan 1 miljoen euro per jaar bij Liaoning Whowin. Staat de Brugse huurling Dylan Seys straks hetzelfde te wachten?

Als het van Twente-watcher Leon ten Voorde afhangt wel. Hij zag op de winterstage van FC Twente plots een stel Chinezen opduiken. Niet geheel onlogisch, aangezien de voetballers uit Sjanghai hun trainingskamp en hotel delen met de Eredivisie-club.

“Opeens stond er een Chinees achter het doel van FC Twente”, schrijft Ten Voorde in zijn column voor TC Tubantia. “Een beetje sneaky opgesteld stond hij de training te bekijken. Kijk er niet vreemd van op als Dylan Seys binnenkort 17,7 miljoen per jaar gaat verdienen, want de Chinees zag de Belg een prachtige goal maken (zie onderstaande video, nvdr). Een ouderwets stiffie, en daar zijn die Chinezen volgens mij gek op.”

Businessclass naar Sjanghai

“Iedereen in het trainingspak van FC Twente is deze week een potentieel transferobject voor de Chinees”, vervolgt de clubwatcher. “Ik denk echt dat vader en zoon Malki, al jaren de trouwe materiaalmannen van de club, niet in een busje terug naar Nederland gaan, maar over een paar weken businessclass naar Sjanghai vliegen. ‘Weggekocht voor 12 miljoen’, of zoiets.”

“De pech voor FC Twente is dat Seys wordt gehuurd van Club Brugge (met aankoopoptie, nvdr). Daardoor gaan er straks geen miljoenen binnenkomen. Dat hij een minuut na zijn prachtige goal strompelend het veld verliet, kon de Chinees van grote afstand niet meer zien. En dat gaan we hem ook niet vertellen. Het stiffie van Seys is straks miljoenen waard”, besluit Ten Voorde.

Het stiffie van Seys

Love the game 🤙😌⚽️#Golazooo

Een video die is geplaatst door Dylan Seys (@dylanseys) op

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws