Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

OFFICIEEL wintermercato: 2 inkomende, 6 uitgaande en heel wat lopende transferdossiers

OFFICIEEL wintermercato update 2 inkomende, 4 uitgaande en heel wat lopende dossiers

Afgelopen zondag schoot de wintertransfermarkt officieel op gang. Voor Club Brugge hét signaal om enerzijds zijn kern uit te dunnen en anderzijds uit te pakken met enkele gerichte versterkingen. BlauwZwartFans geeft u een overzicht. 

Inkomende transfers

Ethan Horvath 

Een 21-jarige Amerikaan die overkomt van Molde FK en tekent tot 2021. Veelbelovende doelman die tot nader order achter Ludovic Butelle in de pikorde staat. Moet op termijn uitgroeien tot eerste keeper.

Carlos Strandberg

Een 20-jarige Zweed die overkomt van CSKA Moskou en tekent tot 2021. Linksvoetige aanvaller die Club al langer volgde, maar eigenlijk pas komende zomer wilde halen. Gaat mee op winterstage, maar wordt daarna mogelijk een half seizoen uitgeleend aan een Belgische club.

Uitgaande transfers

Nicolas Castillo

Zowel de speler zelf als Club verkozen dat hij andere oorden zou opzoeken. Verzilverde zijn goeie uitleenbeurt aan Universidad Católica met een lucratieve transfer naar het Mexicaanse Pumas UNAM.

Felipe Gedoz

Was vragende partij om definitief andere oorden op te zoeken en trekt naar Atlético Paranaense. De Braziliaanse club hoopt met zijn nieuwe flankaanvaller straks mee te doen voor een plaats bovenin het klassement.

Sébastien Bruzzese

Zou door de komst van Ethan Horvath tot derde doelman degraderen en wordt dus tot het einde van het seizoen (zonder aankoopoptie) uitgeleend aan Sint-Truiden. Moet op Stayen de concurrentie aangaan met Lucas Pirard.

Boli Bolingoli

Was vragende partij om deze winter andere oorden op te zoeken en wordt tot het einde van het seizoen (zonder aankoopoptie) uitgeleend aan Sint-Truiden. Moet op Stayen de mee oprukkende linksachter worden in het 5-3-2 systeem van Ivan Leko.

Brandon Mechele

Kreeg dit seizoen nog geen competitieminuten, maar maakte wel twee keer de 90 minuten vol in de Champions League. Wordt tot het einde van het seizoen (zonder aankoopoptie) uitgeleend aan Sint-Truiden. Moet op Stayen de concurrentie aangaan met Rúben Fernandes en Jorge Pulido.

Nikola Storm

Was vragende partij om deze winter andere oorden op te zoeken en wordt behoudens verrassingen tot het einde van het seizoen uitgeleend. Er lopen momenteel gesprekken met het Nederlandse Willem II en OH Leuven.

Lopende transferdossiers

Helibelton Palacios

Een 23-jarige Colombiaan van Deportivo Cali die na de stage bij de groep zou aansluiten. Rechtsachter die de concurrentie moet aangaan met Ricardo van Rhijn, aangezien Dion Cools meer en meer gezien wordt als linksachter.

German Mera

Een 26-jarige Colombiaan van Deportivo Cali die na het einde van het seizoen zou overkomen. Centrale verdediger die de leemte moet opvullen wanneer Bjorn Engels en / of Stefano Denswil een stap hogerop zetten.

Beweging in beide richtingen

Er wordt verwacht dat Club zijn kern hier en daar nog verder zal uitdunnen, aangezien Blauw-Zwart in de tweede seizoenshelft enkel nog in de Jupiler Pro League actief is. Daarnaast speurt de landskampioen verder naar opportuniteiten, maar lijkt een nieuwe flankaanvaller daarbij prioritair.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws