Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

OFFICIEEL: Daar is wintertransfer nummer 4!

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Club Brugge is met een straatlengte voorsprong de meest bedrijvige Belgische club in het begin van deze wintermercato. Met Ethan Horvath (Molde FK), Carlos Strandberg (CSKA Moskou) en Lex Immers (Cardiff City) waren er al enkele nieuwe gezichten op stage in Sotogrande, maar met de komst van Helibelton Palacios staat de teller op 4.

Zoals eind december aangekondigd op BlauwZwartFans versterkt Club zich met Helibelton Palacios, een 23-jarige rechtsachter die overkomt van de Colombiaanse eersteklasser Deportivo Cali. Hij tekent een contract tot 2020 met een optie op een extra jaar. Zijn ex-ploegmaat, centrale verdediger Germán Mera, lijkt komende zomer eveneens de overstap naar Jan Breydel te maken. Daarover werd echter nog niet officieel bericht door Blauw-Zwart.

Michel Preud’homme spreekt van een “toekomstgerichte aanwinst” die de concurrentie moet aangaan met Ricardo van Rhijn. Dion Cools wordt de laatste maanden immers meer en meer gezien als concurrent voor Laurens De Bock, omdat hij het erg goed doet op de linksback.

Helibelton wordt beschouwd als de aankomende vleugelback voor Colombia, bij wie hij in 2015 al zijn debuut vierde tegen Argentinië. De pijlsnelle rechtsachter heeft het volume en de snelheid van Thomas Meunier en is erg sterk in één-tegen-één situaties.

Maak kennis met Helibelton Palacios

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws