Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

OFFICIEEL: Club Brugge strikt Ethan Horvath en dat heeft gevolgen voor Bruzzese

OFFICIEEL Club Brugge heeft Ethan Horvath beet en dat heeft gevolgen voor Bruzzese

De wintermercato is zondag officieel op gang getrapt en Club Brugge schiet meteen in actie. Nadat het Colombiaanse Deportivo Cali eerder al meldde dat de transfers van rechtsachter Helibelton Palacios (overgang in januari) en centrale verdediger German Mera (overgang na het seizoen) rond zijn, komt nu ook Ethan Horvath naar Jan Breydel.

Zoals in november al aangekondigd op BlauwZwartFans is Horvath de eerste officiële wintertransfer van Club Brugge. De 21-jarige doelman plaatste vandaag zijn handtekening onder een contract voor 4,5 jaar bij Blauw-Zwart.

Omdat Sébastien Bruzzese er zelfs op training niet in zou slagen om Ludovic Butelle het vuur aan de schenen te leggen, zocht de landskampioen naar versterking tussen de palen. De boomlange keeper (1m96) komt van de Noorse eersteklasser Molde en vertrekt donderdag mee op stage richting Spanje.

Butelle blijft nummer 1

Voormalig bondscoach Jürgen Klinsmann omschrijft Horvath als “dé doelman van de toekomst voor de Verenigde Staten”. Na Nieuwjaar zal het veelbelovende sluitstuk de doublure worden van Butelle, die tot nader order eerste keeper blijft. Bruzzese zal daardoor tot het einde van het seizoen uitgeleend worden aan Sint-Truiden. De reservedoelman plaatst naar verluidt eerstdaags zijn handtekening op Stayen. Hij mag er de concurrentie aangaan met Lucas Pirard.

In twee seizoenen kwam Horvath 37 keer in actie bij Molde. Vooral in Europa liet hij zich in positieve zin opmerken, onder meer toen hij door zijn sterke prestatie tegen Ajax (1-1) werd verkozen tot Man van de Match en zo een plaatsje kreeg in het UEFA Europa League team of the week. Club betaalt ruim één miljoen euro voor de Amerikaan, die op termijn moet uitgroeien tot een volwaardige eerste doelman.

Ethan Horvath stelt zichzelf voor

Maak kennis met de reflexen van Ethan Horvath

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws