Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

OFFICIEEL: Club Brugge pakt in extremis uit met 6de wintertransfer

Dorin Rotariu (Club Brugge)

Club Brugge ging in het slot van de wintermercato nadrukkelijk op zoek naar een flankaanvaller, maar greep naast Tal Ben Haim van Maccabi Tel Aviv. Het vond echter een alternatief met Dorin Rotariu.

“Club bereikte vandaag een akkoord met Dinamo Boekarest over de onmiddellijke overgang van Dorin Rotariu (21). Rotariu tekent een contract voor 3,5 seizoenen bij Club Brugge. Rotariu speelt sinds 2012 voor Dinamo Boekarest. In 147 officiële wedstrijden voor de Câinii Roșii scoorde Dorin 30 doelpunten en gaf hij 21 assists. Dit seizoen staat de teller al op 6 treffers. De linksvoetige rechtsbuiten is Roemeens international”, klinkt het op de officiële site.

Perfect voor Club

Rudi Verkempinck, assistent-bondscoach van Roemenië en ex-T2 bij Club Brugge, spreekt vol lof over de zesde en laatste winteraanwinst van Blauw-Zwart. “Dorin is een zeer talentvolle speler. Toen Daum en ik overnamen bij de nationale ploeg haalden we hem onmiddellijk bij de A-kern, ook al was hij toen nog maar 20.”

“Dorin is een speler die bovendien perfect bij Club Brugge past. Hij koppelt zijn talent aan een goeie mentaliteit en werkethiek. Hij maakt ook verdedigend heel veel meters, wat toch uitzonderlijk is voor zo’n type speler. Het is een verstandige jongen waardoor ik geen lange aanpassingsperiode verwacht”, besluit Verkempinck.

Transfersom

Adrian Mutu, technisch directeur van Dinamo Boekarest, vroeg aanvankelijk 4 miljoen euro voor de Roemeense international. Uiteindelijk is er na lang onderhandelen toch een akkoord gevonden, maar officiële details over de transfersom zijn niet vrijgegeven. Het Nieuwsblad spreekt van 2 miljoen euro (+ doorverkooppercentage).

Maak kennis met Dorin Rotariu

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws