Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

OFFICIEEL: Club Brugge heeft derde wintertransfer beet

Brugse mascotte (Club Brugge - Anderlecht)

De transferhonger van Club Brugge was zelden zo groot als dezer dagen. Na de komst van Ethan Horvath en Carlos Strandberg is met Lex Immers nu ook de derde wintertransfer in kannen en kruiken. Bovendien bevestigt Michel Preud’homme dat de dossiers van Helibelton Palacios en Germán Mera – twee toekomstgerichte versterkingen – eveneens zo goed als rond zijn.

Immers is een aanvallende middenvelder die doorbrak bij ADO Den Haag en vervolgens de stap hogerop naar Feyenoord zette. In De Kuip was hij jarenlang titularis en vond hij 31 keer de weg naar doel in 94 wedstrijden. Vorig seizoen verdween de 30-jarige Hagenees uit beeld en verhuisde hij naar Cardiff City, waar hij na verloop van tijd niet langer voorkwam in de plannen van trainer Neil Warnock.

Ondanks een lucratief contract tot 2019 in Wales, besloot Immers om zijn overeenkomst bij de Engelse tweedeklasser te ontbinden. Dat zorgt ervoor dat Club geen transfersom hoeft te betalen. Daarbovenop bleek de ervaren middenvelder bereid om serieus in te leveren op zijn loon. Om maar te zeggen hoe graag hij naar Jan Breydel wilde. De officiële site meldt dat Immers zijn kribbel onder een contract tot 2018 plaatste, met optie op een extra jaar.

De harde kern

Club volgde Immers al jaren, omdat hij een Blauw-Zwart DNA heeft. Het is een hardwerkende krachtpatser die erom bekend staat dat hij zijn team graag mee op sleeptouw neemt. Nét daarom kon hij het in zijn periode bij Feyenoord zo goed vinden met ex-ploegmaat Ruud Vormer, waarmee hij straks op stage in Spanje herenigd wordt.

De Belgische landskampioen was lang niet de enige die zijn oog liet vallen op Immers. De Nederlander had namelijk ook voor Celtic Glasgow, Stuttgart, AZ Alkmaar of FC Utrecht kunnen kiezen. De ex-speler van The Bluebirds ziet met een transfer naar Club echter een droom in vervulling gaan. Als kind maakte hij samen met zijn vader deel uit van de harde kern van ADO Den Haag, die er goede supportersbanden op nahouden met Blauw-Zwart. Zo belandde hij van jongs af aan geregeld in Jan Breydel en werd hij dus ook Club-fan.

Maak kennis met Lex Immers

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws