Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Nieuwe wending in transfersoap Tal Ben Haim: “Zou verkeerde boodschap zijn voor de fans”

Club Brugge had zijn transferhuiswerk al vroeg klaar in de wintermercato, maar op een bijkomende flankaanvaller blijft het wachten. Intussen mengt ook Ofir Ben Haim – de vader van Tal Ben Haim – zich in de debatten. Als het van hem afhangt, trekt de 27-jarige linksbuiten van Maccabi Tel Aviv straks een Blauw-Zwart shirt aan.

Club is nog altijd vastberaden om Tal Ben Haim binnen te halen. Getuige daarvan een bod van zo’n 3,1 miljoen euro, 150.000 euro aan bonussen én een doorverkooppercentage. Jordi Cruijff, technisch directeur van de Israëlische topclub, blijft echter volharden in zijn visie dat de cruciale pion pas in de zomer weg mag.

“Jordi wil mijn zoon niet laten gaan. Omdat het een verkeerde boodschap zou zijn voor de fans, omdat het de ploeg zou verzwakken en omdat hij nooit een speler wil laten gaan tijdens de wintertransferperiode, enkel in de zomer”, citeert HLN Ofir Ben Haim. “In voetbal verandert alles zo snel. Wie zegt dat we volgende zomer nog zo’n voorstel zullen krijgen?”

Alles of niets

En dus doet papa Ben Haim een ultieme poging om de transfer alsnog rond te krijgen door serieus druk te zetten op de werkgever van zijn zoon. “Ik ben heel ontgoocheld in Maccabi dat ze het voorstel van Club geweigerd hebben”, klinkt het in de Israëlische pers. “Vorige zomer weigerde Maccabi ook al een genereus bod van Granada. Geen enkele speler in Israël is zoveel waard. Net als ikzelf snappen mensen niet dat zo’n som geweigerd wordt.” Daarbovenop kan de vleugelspits bij Club zo’n 800.000 euro bruto per jaar opstrijken.

Ofir Ben Haim geeft de hoop niet op. “De transferperiode duurt nog een week. Het bestuur verzekerde me dat ze alles zouden doen om mijn zoon naar Brugge te krijgen. Net zoals ik.” Volgens de laatste berichten wil Maccabi vanaf een bod van 4,5 miljoen euro wél onderhandelen. Bij Club beseffen ze dat het een ‘alles of niets’ transferdossier is en houden ze een extra piste achter de hand.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws