Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH weet hoe hij Champions League teleurstelling kan ombuigen in een voordeel

Michel Preud'homme (Club Brugge - Anderlecht)

Op 15 mei 2016 speelde Club Brugge voor het eerst in elf jaar nog eens kampioen, maar de Champions League campagne baarde een muis. Blauw-Zwart miste heel wat cruciale pionnen en kende hier en daar pech. Volgens Michel Preud’homme heeft die 0 op 18 echter voor een déclic gezorgd bij zijn manschappen.

Club is in de tweede seizoenshelft enkel nog in de Jupiler Pro League actief en dus is er nog één groot doel: het verlengen van de titel. “Dat is onze ambitie, maar het is niet makkelijk om twee jaar op rij de titel te pakken”, vertelt Preud’homme aan Sporza. “Vaak is er een soort gelatenheid na die eerste titel. Er zijn spelers die een transfer willen versieren en die zijn niet altijd bij de zaak. Ook bij ons heeft het bestuur veel werk gehad om sommige spelers weer op de rails te krijgen.”

“De slechte Champions League campagne heeft de spelers wel weer met de voetjes op de grond gezet. Ze wisten plots weer dat het niet vanzelf zou gaan, die tweede titel”, oordeelt de Brugse coach. “Soms beslist iets heel kleins over de titel. Het kan rap gebeurd zijn. Het grootste gevaar is dat er veel spelers uitvallen. Maar als we niet te veel blessures hebben, doen we zeker mee tot het einde.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws