Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH verklaart waarom Vossen, Refaelov en Cools op de bank zaten: “Twee redenen”

Michel Preud'homme Club TV interview

Op Sclessin stonden Jelle Vossen, Lior Refaelov en Dion Cools nog in de basis, maar woensdagavond tegen Waasland-Beveren moest het drietal langs Michel Preud’homme op de Brugse bank plaatsnemen. De Luikenaar geeft een woordje uitleg.

“Ik moest rekening houden met twee zaken”, opent de Brugse coach. “Refaelov heeft af en toe problemen met drie matchen in één week (Standard, Waasland-Beveren en Gent, nvdr).” En dus draafde de Israëliër maar een kwartiertje op. “Bovendien hadden we met Vossen, Vormer en Cools drie spelers die op een kaart van schorsing stonden.” En dat zou natuurlijk niet goed uitkomen in aanloop naar de topper van komende zondag tegen Gent…

Door het ontbreken van die gevestigde waarden stonden winteraanwinsten Lex Immers en Helibelton Palacios voor het eerst in de basis. “Ze hadden op Standard al laten zien dat ze hun plaats verdienden. Immers heeft goede zaken laten zien en kon al meteen scoren, wat ook belangrijk is. Hij heeft al veel getraind op automatismen, maar dat komt uiteraard niet zomaar. Vandaar dat het belangrijk is om speelminuten te krijgen.”

“Palacios van zijn kant was verdedigend heel sterk, met een goede interceptie en balrecuperatie”, oordeelt Preud’homme. “In het samenspel kon het nog beter, maar dat is ook logisch aangezien hij hier nog niet lang is”, klinkt het op de officiële website.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws