Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH beoordeelt prestatie van 4 nieuwkomers tegen Werder Bremen: “Zó typisch”

Michel Preud'homme geeft aanwijzingen

Michel Preud’homme bracht maandagavond maar liefst 22 verschillende namen tussen de lijnen in de oefenmatch tegen Werder Bremen. Zo kregen winteraanwinsten Ethan Horvath, Carlos Strandberg, Lex Immers en Helibelton Palacios meteen hun kans.

In de eerste helft liet MPH – op de geblesseerde Ricardo van Rhijn na – zijn sterkste elftal opdraven. Dat leverde overwicht en een resem kansen op, maar geen doelpunten. “Het was een hele goede eerste helft van ons”, opent Preud’homme zijn analyse. “We hebben de beste kans gehad via Izquierdo en hadden zelfs 2-0 of 3-0 kunnen voorstaan. In de tweede periode was het meer een experimentele ploeg met veel jonge spelers, die weinig hebben samengespeeld.”

Over de eerste minuten van Palacios was de Brugse coach gedeeltelijk tevreden. “Helibelton was in het begin wat nonchalant, maar je ziet dat hij snel en vinnig is. Alleen zullen we hem ook tactisch wat moeten bijschaven.” Een andere aanwinst, doelman Horvath, moest zich één keer omdraaien, maar viel weinig te verwijten bij het tegendoelpunt. “Ethan had niet veel werk, maar je zag wel dat hij présence had. Niet simpel als keeper op een slecht verlicht veld.”

Perfect

De beste prestatie van de nieuwelingen was echter weggelegd voor Immers. “Daarom hebben we Lex gehaald. Wat hij vandaag deed, was een typische beweging van hem. Hij kiest zó goed positie in de zestienmeter.” En dan was er nog Strandberg, die misschien wel het minste opviel van de 4 nieuwkomers. “Carlos had het fysiek moeilijk, dat is ook op training al gebleken. Ik wou hem ook even als diepe spits aan het werk zien, maar het was grappig hoe Wesley en Claudemir meteen zeiden dat hij ‘dood’ zat.”

Al bij al was Preud’homme een tevreden trainer na afloop. “Iedereen had goesting en de mentaliteit was perfect, net zoals iedereen perfect op schema zit wat het oefenkamp betreft”, klinkt het in HLN. Bekijk hier de samenvatting van Werder Bremen – Club Brugge.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws