Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mechele hekelt arbitrage tegen Anderlecht… En hij is niet de enige!

Brandon Mechele (Club Brugge - Genk)

Voor Brandon Mechele en Boli Bolingoli werd het een speciale eerste wedstrijd met Sint-Truiden. Tegen Anderlecht mochten de Blauw-Zwarte huurlingen meteen de 90 minuten volmaken. Uiteindelijk verlieten ze het Astridpark met een wrange nasmaak. 

Bolingoli pakte uit met een assist op Pieter Gerkens, maar achteraf ging het vooral over de vermeende penaltyfout van de 21-jarige linksachter. “In de eerste helft waren er niet eens kansen voor Anderlecht”, foetert Mechele. “De fout van Boli gebeurde buiten de zestien en daar scoren ze dan op. Of dat het lot is van een kleinere ploeg? Ik weet het niet. De scheidsrechter (Wim Smet, nvdr) twijfelde, maar toch ging de bal resoluut op de stip. Dat is jammer.”

STVV-coach Ivan Leko wilde er niet te veel woorden aan vuil maken, maar kwam wel met deze opvallende kanttekening: “Als Anderlecht in eigen huis op de counter gaat spelen tegen Sint-Truiden, dan is dat een compliment voor ons.”

Ook in VTM Stadion vonden ze de beslissing van Smet onbegrijpelijk. “Natuurlijk was dat geen penalty”, aldus een geërgerde Boskamp. “En zelfs als dat in de zestien gebeurde… Dan twijfel ik nog altijd of het wel een strafschop is.” Gilles De Bilde sloot zich daarbij aan. “Bruno ging veel te makkelijk neer. Ik vraag me – zoals Jan zegt – zelfs af of hij wel werd aangeraakt. Nee, het was heel slecht wat Anderlecht bracht. Dag en nacht verschil met Club Brugge.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws