Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Martinez: “Ik ben echt onder de indruk geraakt van zijn prestaties met Club Brugge”

Roberto Martinez (bondscoach Rode Duivels)

Timmy Simons is de eerste Belg ooit die dit weekend 1.000 officiële matchen op de teller heeft staan. Passages bij Diest, Lommel, Club Brugge (2x), PSV, Nürnberg en natuurlijk de Rode Duivels hielpen ‘den ouwen’ aan die indrukwekkende mijlpaal. Bondscoach Roberto Martinez heeft niets dan lof voor de middenvelder van Blauw-Zwart.

“Dankzij een combinatie van een sterk lichaam en mentale sterkte heeft Timmy deze prestatie kunnen realiseren”, vertelt de trainer van de nationale ploeg. “Want er zijn spelers die op hun 26ste al uitgeblust zijn. Ik ben echt onder de indruk geraakt van zijn prestaties met Club Brugge. Verdedigend is hij bijzonder sterk en hij offert zichzelf zonder morren op voor anderen. En dan moest ik mezelf eraan herinneren dat hij al bijna 40 was. Het zal heel moeilijk zijn om ooit nog iemand te vinden die een carrière zal uitbouwen zoals Timmy.”

“Simons is een levende inspiratiebron voor elke jonge speler”, gaat Martinez verder. “Al zou ik hem vooral willen bedanken voor het feit dat hij als speler de job van een coach zoveel gemakkelijker maakt.” De bondscoach ziet straks zelfs een rol als trainer weggelegd voor het Club-icoon. “Je kan niet zover raken zonder dat je je medespelers beïnvloedt. En in de toekomst zal hij dat nog meer kunnen doen vanwege het respect dat spelers voor hem zullen hebben.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws