Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert wilde groot talent naar Jan Breydel halen: “Prijskaartje van 11 miljoen euro”

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Club Brugge richt zijn transfervizier de laatste jaren meer en meer op de Zuid-Amerikaanse spelersmarkt. Vooral Colombianen zijn in trek. Vincent Mannaert legt uit waarom Blauw-Zwart op die manier handelt.

“Zuid-Amerika blijft dé plaats in de wereld waar per vierkante meter het meeste voetbaltalent rondloopt”, opent onze CEO. “In Brazilië en Argentinië kunnen wij nog zelden topzaken doen. De grote Europese clubs zijn ginder zó goed georganiseerd, en bovendien zijn de transferprijzen dermate gestegen… In Mexico moet je ook wegblijven – daar zijn de spelerslonen te vergelijken met die in de Europese topcompetities.”

En dus zoekt Club naar alternatieven. “Zo kom je terecht in Uruguay, Paraguay, Colombia… Landen waar de verhouding prijs-kwaliteit nog redelijk is. Alhoewel, ‘t wordt er stilaan ook duurder. Wij hebben destijds Bacca, die toen topschutter was in Colombia, weggehaald voor 1,4 miljoen. Vandaag betaal je voor de topschutter ginder makkelijk 6 miljoen. Terwijl je voor de topschutter in Argentinië negen miljoen zult betalen.”

“Wij hebben een tijdje Lanzini (23 jaar, ex-River Plate, nvdr) gevolgd, die nu bij West Ham United zit. Tot we zijn prijskaartje (11 miljoen, nvdr) hoorden. Dat ging dus niet door. ‘k Ga je nog iets zeggen: voor Izquierdo, die in Colombia minder hoog stond aangeschreven dan Bacca, hebben wij achttien maanden na de komst van Bacca het dubbele betaald”, besluit Mannaert in HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws