Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert weet wat Belgische ploegen moeten doen om Nederlandse clubs in te halen

Vincent Mannaert ClubTV (Club Brugge)

Als we de landenranking van de UEFA erop naslaan, kunnen we – zij het kort door de bocht – concluderen dat de Belgische competitie momenteel hogere toppen scheert dan de Nederlandse. Ons land neemt namelijk de negende positie in beslag, onze noorderburen de dertiende. Het financiële plaatje is in de meeste gevallen echter in het voordeel van de Nederlanders.

Vincent Mannaert schetst hoe de Belgische ploegen zich verder kunnen ontwikkelen. “Als we naar de core business kijken, kom je bij het sportieve en daar is de voorbije vijf jaar een inhaalbeweging gemaakt. Niet alleen de nationale ploeg doet het goed, ook de clubs halen internationaal steeds betere resultaten, juist onder de top vijf.”

“Qua tv-rechten zitten we relatief goed, zeker per capita”, oordeelt de CEO van Club Brugge. “Portugese ploegen maar ook Nederlandse, halen echter nog steeds veel meer inkomsten uit transfers dan wij. In Portugal heeft dat te maken met het Third Party Ownership en met de steun van de banken”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

“Wat Nederland betreft: de tijd dat de Nederlander duurder was dan de Belg, lijkt voorbij. Je hebt er wel het merk Ajax, mondiaal bekend. En voor dat merk betaal je. Ze staan wél verder, algemeen, qua sponsoring. En daar blijkt dat EURO 2000 voor hen een hefboom is geweest. Grotere stadions, betere commerciële deals. Wij kunnen een inhaalbeweging maken, maar dat zal niet kunnen zonder aanpassingen aan onze infrastructuur.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws