Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Immers behoedt Club Brugge voor nederlaag tegen Werder Bremen

Immers behoedt Club Brugge voor nederlaag tegen Werder Bremen

Van 5 januari tot en met 14 januari vertoeven Michel Preud’homme en zijn manschappen voor het vierde jaar op rij in het Spaanse Sotogrande. Maandagavond stond er een oefenmatch tegen Werder Bremen op het programma.

Preud’homme bracht tegen de vijftiende uit de Bundesliga zijn op papier sterkste elftal aan de aftrap: Butelle – Cools, Engels, Poulain, Denswil – Simons, Vormer, Vanaken – Refaelov, Vossen en Izquierdo. Opvallend: Denswil werd dus op de linksback geposteerd. Bij Werder Bremen waren Niklas Moisander (ex-AZ en Ajax) en Max Kruse (ex-Borussia Mönchengladbach en Wolfsburg) de meest bekende namen.

Club was in de eerste 45 minuten heer en meester, maar Jelle Vossen, José Izquierdo, Hans Vanaken en Bjorn Engels stuitten op een goed keepende Jaroslav Drobný. Aan de overkant moest Ludovic Butelle nauwelijks zijn handen uit de mouwen steken.

Elf nieuwe namen

In de tweede helft een quasi volledig nieuw elftal tussen de lijnen: Horvath – Palacios, Engels (75′ Verburgh), Lemoine, Touba – Pina, Claudemir, Immers – Vlietinck, Strandberg en Wesley. Enkel Engels – rots in de branding achterin – bleef staan. Een kwartier voor tijd werd echter ook hij vervangen door Niels Verburgh. Het onuitgegeven elftal van Blauw-Zwart had het heel wat moeilijker om kansen te creëren tegen de Duitsers.

In een gelijk opgaande tweede helft was het Johannes Eggestein die tien minuten voor tijd de 1-0 op het bord schoot. Winteraanwinst Lex Immers bewees echter meteen zijn neus voor goals en schoot op aangeven van Thibault Vlietinck de 1-1 eindstand op het bord. Na afloop beoordeelde MPH de prestatie van de 4 winteraanwinsten. Donderdag neemt Club het om 18 uur op tegen Freiburg.

Bekijk het doelpunt van Lex Immers

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws