Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Hoe Club Brugge onverwacht één van de betere voetballers van de Eredivisie binnenhaalde

Club-fans 1891 blauwe vlagjes (Club Brugge - Genk)

Club Brugge haalde met Lex Immers geen onbesproken figuur in huis. “Veel inzet en veel loopvermogen”, klinkt de omschrijving steevast bij onze noorderburen. Maar veel verder dan dat reikt de 30-jarige middenvelder volgens Nederlandse analisten niet. Onterecht, zo blijkt.

Overal waar hij kwam, rees de vraag: “Zal Immers het halen?”. Steeds weer opboksen tegen al die vooroordelen, maar elke keer trok de voetballer uit Den Haag aan het langste eind. Op Atteveld, Van Bronckhorst en Warnock na was élke trainer grote fan van zijn speelstijl.

Bovendien blijkt die vooringenomenheid over Immers onterecht, zo ondervond Sport/Voetbalmagazine. “Is Immers echt alleen maar een loper, een wroeter die mooie kansen de nek omwringt en af en toe een wereldgoal maakt? In maart 2014 raakte De Correspondent zo onder de indruk van de mythe en de verdeeldheid binnen het Nederlandse voetballandschap over zijn kwaliteiten, dat het zijn data ging onderzoeken.”

“Wat bleek: Immers maakte bovengemiddeld zijn kansen af, en was als aanbrenger bovengemiddeld in het afleveren van passes waaruit kon worden gescoord. Conclusie: de schlemiel van Nederland was in werkelijkheid één van de betere voetballers van de Eredivisie.” We zijn benieuwd!

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws