Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Het liefst van al was Ryan teruggekeerd naar Jan Breydel”

Ryan - Refaelov - Agu (Club Brugge - Anderlecht)

Mathew Ryan vertoefde van 2013 tot 2015 bij Club Brugge en groeide uit tot een echte publiekslieveling. Zo kwam hij in mei nog mee de titel vieren tegen Anderlecht. Het gewezen sluitstuk van Blauw-Zwart is derde doelman bij Valencia en is dan ook wanhopig op zoek naar speelminuten. Die krijgt hij normaal gesproken straks bij KRC Genk.

Ryan wilde graag in de Primera Division of Premier League aan de slag, maar beide opties bleken onhaalbaar. Valencia wilde immers geen Spaanse degradatiekandidaat versterken en in Engeland zat niemand te wachten op de komst van de 24-jarige Australiër. De Bundesliga en Ligue 1 waren dan weer geen optie vanwege de taalbarrière en daarbij horende te lange aanpassingsperiode. En zo kwam een terugkeer naar de Jupiler Pro League ter sprake.

“Anderlecht zag zijn kans schoon en leek een uitweg te bieden voor Ryan”, schrijft HLN. “Paars-Wit was op zoek naar een concurrent voor Boeckx en zag wel iets in de nationale nummer 1 van Australië. Ryan, die in 2015 nog de beker won met Club Brugge, kreeg het naar eigen zeggen niet over zijn hart om voor de aartsvijand uit Brussel te spelen. Het liefst van al was hij misschien nog wel teruggekeerd naar Jan Breydel, maar met Ludovic Butelle daar stevig tussen de palen was ook dat nooit een optie”, klinkt het in de krant.

“Intussen tikte de tijd verder en bij Valencia waren ze in elk geval not amused dat hun doelman niet inging op het voorstel van Anderlecht. Achter Jaume Doménech en Diego Alves waren de kansen op speelminuten zo goed als onbestaand. In de Luminus Arena zijn ze na het uitvallen van Marco Bizot op zoek naar een nieuwe keeper. Genk en Ryan kunnen mekaar dus uit de nood helpen.” Naar verluidt werd er geen aankoopoptie bedongen in het huurcontract.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws