Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Het gejoel van het publiek heeft zijn sporen nagelaten bij Club-speler”

Vossen - Denswil - Poulain - Teunckens - Claudemir - Vormer - Butelle - Diaby - Pina (Club Brugge - Anderlecht)

Van topschutter en kampioenenmaker tegen Anderlecht naar een doelpuntloze bankzitter. De eerste seizoenshelft van 2016/2017 was er één om snel te vergeten voor Abdoulay Diaby. En dan zag hij ook nog eens de Afrika Cup aan zijn neus voorbij gaan… 

“Heel spijtig”, vertelt de 25-jarige aanvaller. “Het was echt een doel, maar in de huidige omstandigheden kon ik er maar weinig gaan doen. Ik heb gepraat met de bondscoach en we hebben samen beslist dat het beter was om me niet te selecteren.”

Volgens HLN loopt Diaby er dezer dagen opvallend nederig bij en dat heeft zo zijn redenen volgens de krant. “Eergevoel is Diaby niet vreemd. De Malinees is zo’n voetballer die beter gaat presteren als zijn ego gestreeld wordt, als hij voortdurend schouderklopjes krijgt, als het publiek voor hem de handen op elkaar zet. Een gevoel dat hij dit seizoen – in tegenstelling tot het vorige kampioenenjaar – amper heeft gekend. En dat weegt. Veel meer dan hij wil laten uitschijnen. Zijn blessures, zijn tanende status en vooral het gejoel van het publiek hebben hun sporen nagelaten.”

Desondanks ziet Diaby de tweede seizoenshelft strijdvaardig tegemoet. “Ik twijfel niet. Analisten misschien wel. Maar ik ben heel gemotiveerd om te tonen dat ik er opnieuw sta. Het meest frustrerende is dat ik zo van voetbal hou, van de mensen plezier te bezorgen. En als je je beroep niet kan uitoefenen, is het normaal dat je niet tevreden bent. Net zoals het normaal is dat je ontevreden bent als je op de bank zit.” Dat de kans reëel is dat hij de komende weken toch vanaf de zijlijn zal moeten toekijken? “Wie zegt dat ik op de bank zal zitten? On verra…”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws