Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Gaat Marc Coucke met Nicolas Lombaerts aan de haal?

Marc Coucke (KV Oostende)

Club Brugge leent Brandon Mechele tot het einde van het seizoen uit aan Sint-Truiden en heeft zo nog drie centrale verdedigers in zijn spelerskern: Benoît Poulain, Bjorn Engels en Stefano Denswil. Die laatste twee maken er echter geen geheim van dat ze straks een stap hogerop willen zetten. En dan moet er een nieuwe defensieve leider opstaan. Een taak die wellicht te vroeg komt voor zomeraanwinst Germán Mera. Bijgevolg zou Blauw-Zwart niet twijfelen als de opportuniteit genaamd Nicolas Lombaerts zich aandient… 

“Ik zou mijn job niet goed doen mocht ik niet elk transferperiode even naar Lombaerts informeren”, vertelde Vincent Mannaert onlangs in HLN. “Nicolas heeft kwaliteit en ervaring te over, kent een deel van de spelersgroep en is ook van Brugge.” Probleem: de Rode Duivel was nooit haalbaar en ook nu lijkt Zenit Sint-Petersburg niet meteen geneigd om mee te werken aan een wintertransfer.

“Het is eigenlijk vreemd dat ik niet weg mag. Ik begrijp het niet, na 10 jaar”, sakkert Lombaerts. “Ik sta niet vast in de basis, ik ben wisselspeler. Dat wil toch zeggen dat ze niet echt meer op mij rekenen?” Galatasaray, Club Brugge, Anderlecht, AA Gent,… Allemaal staan ze klaar om de 31-jarige verdediger met open armen te ontvangen. En als het van Marc Coucke afhangt, voegt KV Oostende zich aan dat rijtje toe.

“Ik vind Lombaerts een fantastische speler van wie het heel tof zou zijn mocht hij hier komen spelen”, vertelt de voorzitter van De Kustboys aan Het Nieuwsblad. “Ik heb zelfs de indruk dat Nicolas graag naar ons zou komen, maar zeker niet aan de prijzen waarover nu gesproken wordt. Ik hou wel al van in het begin contact voor mocht het met al die andere geïnteresseerde teams opeens afspringen en zijn prijs zakt. Dan gaan we praten en heb ik misschien die 1 procent kans dat hij komt toch warm gehouden.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws