Gaat Marc Coucke met Nicolas Lombaerts aan de haal?

Marc Coucke (KV Oostende)

Club Brugge leent Brandon Mechele tot het einde van het seizoen uit aan Sint-Truiden en heeft zo nog drie centrale verdedigers in zijn spelerskern: Benoît Poulain, Bjorn Engels en Stefano Denswil. Die laatste twee maken er echter geen geheim van dat ze straks een stap hogerop willen zetten. En dan moet er een nieuwe defensieve leider opstaan. Een taak die wellicht te vroeg komt voor zomeraanwinst Germán Mera. Bijgevolg zou Blauw-Zwart niet twijfelen als de opportuniteit genaamd Nicolas Lombaerts zich aandient… 

“Ik zou mijn job niet goed doen mocht ik niet elk transferperiode even naar Lombaerts informeren”, vertelde Vincent Mannaert onlangs in HLN. “Nicolas heeft kwaliteit en ervaring te over, kent een deel van de spelersgroep en is ook van Brugge.” Probleem: de Rode Duivel was nooit haalbaar en ook nu lijkt Zenit Sint-Petersburg niet meteen geneigd om mee te werken aan een wintertransfer.

“Het is eigenlijk vreemd dat ik niet weg mag. Ik begrijp het niet, na 10 jaar”, sakkert Lombaerts. “Ik sta niet vast in de basis, ik ben wisselspeler. Dat wil toch zeggen dat ze niet echt meer op mij rekenen?” Galatasaray, Club Brugge, Anderlecht, AA Gent,… Allemaal staan ze klaar om de 31-jarige verdediger met open armen te ontvangen. En als het van Marc Coucke afhangt, voegt KV Oostende zich aan dat rijtje toe.

“Ik vind Lombaerts een fantastische speler van wie het heel tof zou zijn mocht hij hier komen spelen”, vertelt de voorzitter van De Kustboys aan Het Nieuwsblad. “Ik heb zelfs de indruk dat Nicolas graag naar ons zou komen, maar zeker niet aan de prijzen waarover nu gesproken wordt. Ik hou wel al van in het begin contact voor mocht het met al die andere geïnteresseerde teams opeens afspringen en zijn prijs zakt. Dan gaan we praten en heb ik misschien die 1 procent kans dat hij komt toch warm gehouden.”

Laatste Nieuws

‘Belgische topper van KV Mechelen in het vizier bij Club Brugge’

Er is heel wat interesse van zowel clubs uit binnen- als buitenland voor een talent van KV Mechelen. Aster...

Eduard Sobol blijft tot 2021!

Er viel deze zaterdagnamiddag goed nieuws te bespeuren in het Jan Breydelstadion: Eduard Sobol zal ook volgend seizoen de blauw-zwarte kleuren blijven...

“We moeten veel ambitieuzer zijn in de Champions League”

Simon Mignolet kan terugblikken op een heel sterk seizoen met Club Brugge. De doelstellingen die hij voor ogen had, werden gehaald. Maar...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

‘Belgische topper van KV Mechelen in het vizier bij Club Brugge’

Er is heel wat interesse van zowel clubs uit binnen- als buitenland voor een talent van KV Mechelen. Aster...

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...

“Fake nieuws over nieuwe stadion van Club Brugge”

Er wordt volgens Club Brugge fake nieuws verspreid over het nieuwe stadion van blauwzwart. Dat zou gebeuren via de...

‘Doelman wellicht nog een jaartje langer weg van blauwzwart’

Blauwzwart leende doelman Guillaume Hubert uit aan Cercle Brugge en zal dat wellicht ook volgend seizoen doen. Cercle Brugge...

“We moeten veel ambitieuzer zijn in de Champions League”

Simon Mignolet kan terugblikken op een heel sterk seizoen met Club Brugge. De doelstellingen die hij voor ogen had, werden gehaald. Maar...