Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Frank Boeckx schuift ploegmaat naar voren voor Gouden Schoen: “Niet per se iemand van Club”

(VIDEO) - Club-fans bezongen ook tegen Kortrijk hún Gouden Schoen

Binnen een kleine maand weten we of Timmy Simons nog langer de laatste Bruggeling is die de Gouden Schoen won. Zijn overwinning dateert al van 2002. De algemene verwachting is dat José Izquierdo of Ruud Vormer met de prijs aan de haal gaat, maar Anderlecht-doelman Frank Boeckx is het daar niet mee eens.

“Het hoeft niet per se iemand van Club te worden”, vertelt de 30-jarige keeper. “Het kan ook iemand van Gent of Anderlecht worden, die twee seizoenshelften goed was, maar geen kampioen werd. Misschien wel Youri Tielemans. Hij zit er altijd dichtbij en verdient misschien wel eens wat meer dan altijd die Belofte van het Jaar. Hij speelt constant en is Rode Duivel geworden, dat is ook niet voor niets.”

De strijd voor de trofee van Doelman van het Jaar zal volgens Boeckx tussen twee sluitstukken gaan. “Silvio Proto was vorig jaar bij ons goed en nu bij Oostende ook weer (alvorens hij zich midden november blesseerde, nvdr). Ludovic Butelle is kampioen geworden, hij kende echter wel een mindere periode. Dus in dat opzicht misschien Proto, maar het zal fiftyfifty worden tussen die twee”, klinkt het tegenover Sporza.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws