Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Deze 6 ploegen spelen straks Play-Off I volgens Anthuenis: “Vijf certitudes”

Aimé Anthuenis (analist)

Vandaag wordt de terugronde in de Jupiler Pro League officieel op gang getrapt. Aimé Anthuenis blikt vooruit op de laatste rechte lijn richting de ongetwijfeld spannende Play-Offs. 

“Ik moet zeggen: tot voor de komst van Trebel beschouwde ik Anderlecht niet als titelfavoriet – eerder Brugge”, opent de analist. “Ik heb het gevoel dat de wil om weer kampioen te worden bijzonder groot is in Brugge. Thuis zijn ze heel sterk, Refaelov en Engels zijn terug, en ze zijn verlost van bekervoetbal en Europa. No Sweat No Glory, dat hángt daar wel in die kleedkamer.”

“Anderlecht was voor Nieuwjaar veel te onregelmatig. Een pak goals tegen, ook. Er zat geen lijn in: nu eens met vier vanachter, dan met drie, dan weer met vier…” De ex-bondscoach vindt dat Paars-Wit een speler à la Timmy Simons mist. “Eén van de grote kwaliteiten bij hem, nóg altijd, is zijn gave om de juiste momenten in een wedstrijd te kiezen waarbij hij de ganse ploeg druk laat zetten op de tegenstander. Hij roept de middenvelders, de spits en de verdedigers samen om te gaan jagen. Collectief druk zetten: ik mis dat bij Anderlecht.”

“Het is veel lastiger om onder de pressing van Brugge vandaan te komen dan onder die van Anderlecht. Ik zeg je: Teodorczyk heeft verdorie veel miserie voor Anderlecht gecamoufleerd voor Nieuwjaar”, oordeelt Anthuenis, die ook een voorspelling doet over hoe Play-Off I er straks zal uitzien: “Club Brugge, Anderlecht, Zulte Waregem, KV Oostende, AA Gent – dat zijn vijf certitudes -, en KRC Genk”, klinkt het in HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws