Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Degryse streng voor Club-speler: “Hij maakte niks klaar en speelde vooral voor zichzelf”

Marc Degryse (analist) (2)

Van 14 oktober tegen Charleroi was het geleden dat Club Brugge nog eens verloren had in de Jupiler Pro League. De Carolo’s wonnen toen met 1-0 na een laat doelpunt van Chris Bedia. Zondagnamiddag liep Blauw-Zwart in de Ghelamco Arena tegen zijn vijfde nederlaag van het seizoen aan.

Marc Degryse zag zowel goeie als slechte zaken bij de landskampioen tegen AA Gent. “Ik snap Club niet. In het eerste halfuur zag ik het Brugge vanop Standard – geen wereldvoetbal, maar degelijk, volwassen voetbal met veel zelfvertrouwen. Preud’homme heeft het vaak over ‘op voorsprong komen’, en ik volg hem wel – eenmaal dit Club het eerste doelpunt kan maken, begin er dan maar eens aan; zó solide is het. Gisteren liet Club evenwel na om in zijn beste periode te scoren.”

“Wat er daarna gebeurde, is mij een raadsel”, gaat de analist verder in HLN. “Beetje bij beetje zakte de ploeg weg, tot ik Club gewoon niet meer herkende. Het grote probleem was het middenveld – Simons, Vormer en Vanaken gaven veel te veel ruimte weg, ze konden het niet meer belopen. Tegelijkertijd konden Vossen en Refaelov zich niet doorzetten, maar waren hun invallers niet beter.”

“Ik was verrast om te zien dat Diaby de eerste wissel was – hij maakte niks klaar en speelde vooral voor zichzelf. Wesley was evenmin een toegevoegde waarde. Van Immers heb ik de indruk dat je moet hopen dat de bal voor zijn voeten komt in een scoringspositie. Niettemin moet Club zich geen zorgen maken. Maar ze moeten beseffen dat ze niet élke zondag kunnen spelen met wat minder scherpte – zeker niet in Play-Off 1.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws