Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge krijgt serieuze opdoffer te verwerken in stadiondossier

Belangenvermenging in stadiondossier Club Brugge

Club Brugge is momenteel volop bezig met de wintermercato, maar op de achtergrond worden ook de ontwikkelingen rond het stadiondossier van dichtbij gevolgd. Daarover kreeg Blauw-Zwart vandaag slecht nieuws.

Naast het oefencentrum dat tegen 2018 gerealiseerd moet worden, kregen ook de stadionplannen de voorbije maanden steeds meer vorm. Voorzitter Bart Verhaeghe hoopt de nieuwe voetbaltempel tegen 2020 te openen, maar krijgt opnieuw tegenkanting. Zo hekelt Groen het aansnijden van de open ruimte.

De politieke partij heeft om die reden een bezwaarschrift ingediend tegen het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP), dat voorziet in de komst van een stadion langs de Blankenbergse Steenweg. Groen betreurt dat de uitbreiding van het Jan Breydelstadion niet volwaardig onderzocht werd als alternatief. “Tijdens Euro 2000 werd nochtans bewezen dat de mobiliteitseffecten aanvaardbaar gehouden kunnen worden”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Desondanks houdt Groen er rekening mee dat de stadionplannen van Verhaeghe & co mogelijk toch doorgaan. “Als er voor een stadion aan de Blankenbergse Steenweg zou worden geopteerd, eisen wij dat alle milderende maatregelen uit het milieueffectenrapport opgelegd worden, anders zullen we procederen.” Ook tegen industrieterreinen aan de Blankenbergse Steenweg en een kantoorzone op Chartreuse, waarin het GRUP voorziet, tekent Groen bezwaar aan.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws