Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge krijgt hoopgevend nieuws over stadiondossier

Opnieuw positief nieuws over nieuwe stadion Club Brugge

Op de eerste van twee infomarkten hebben de drie rechtstreeks betrokken gemeentebesturen (Brugge, Zedelgem en Zuienkerke) hun steun betuigd voor het nieuwe gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP), dat van levensbelang is voor het stadionproject van Club Brugge. 

Een nieuwe voetbaltempel en vier bedrijventerreinen, dat staat de Brugse regio te wachten als de Vlaamse overheid het GRUP goedkeurt. “Nog tot 10 februari kunnen opmerkingen worden geformuleerd”, vertelt Griet De Mulder van Ruimte Vlaanderen. “Sinds het begin van het onderzoek heeft De Vlaamse overheid 10 maanden om te beslissen over de definitieve vaststelling van het GRUP. Uiterlijk in september moet er dus een besluit zijn.”

Patrick Arnou (Zedelgem) is alvast positief. “In tegenstelling tot eerdere plannen vinden we dit wel een goede locatie voor het stadion. We zijn ook blij dat we dankzij het nieuwe GRUP de mooie, maar tegenwoordig verloederde site van het Lac van Loppem zullen kunnen aanpakken.”

Alain De Vlieghe (Zuienkerke) steunt eveneens de komst van het stadion, maar stelt enkele voorwaarden. “Zo moet de Vagevuurwijk, die toch 150 gezinnen telt, gevrijwaard worden van geluid- en parkeeroverlast”, klinkt het in Het Nieuwsblad. Het slotwoord is voor Renaat Landuyt (Brugge): “Ik hoop dat nu lukt wat met het plan uit 2011 niet lukte, want anders dreigt er weer jarenlange stilstand. Maar op politiek vlak zijn er alvast geen discussies meer.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws