Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge krijgt goed nieuws uit ziekenboeg

Van Rhijn - Poulain - Denswil - Vanaken - De Bock - Butelle

Club Brugge zag op winterstage Ricardo van Rhijn uitvallen en telde zo plots nog maar twee fitte vleugelverdedigers: Dion Cools en nieuwkomer Helibelton Palacios. Het ziet er echter naar uit dat Michel Preud’homme daar snel een derde naam aan mag toevoegen. 

Laurens De Bock kwam op 25 november voor het laatst in actie met Club, toen KV Mechelen met een 6-1 pandoering huiswaarts gestuurd werd. Volgens HLN is de 24-jarige linksachter intussen opnieuw fit. Zijn blessure aan de patellapees zou nu definitief verleden tijd moeten zijn.

Op stage in Sotogrande sloot De Bock al bij de groep aan, maar het is afwachten hoe hij de trainingen van deze week verteert om te bepalen of hij al dan niet in aanmerking komt voor een basisplaats tegen Standard komende zondag.

Verscheidene keuzes

Als dat niet het geval is, heeft Preud’homme alvast drie oplossingen achter de hand. In eerste instantie kan hij Cools op links laten opdraven en Palacios op rechts. Een andere optie is om Cools op de rechtsachter te posteren en Denswil als linksback te gebruiken. In dat geval bezetten Bjorn Engels en Benoît Poulain de centrale posities.

De laatste mogelijkheid is om met drie achterin te spelen, hetgeen in de oefenmatch tegen Freiburg al uitgeprobeerd werd. Over Anthony Limbombe was er tot slot minder goed nieuws uit de Brugse ziekenboeg.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws