Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Club Brugge dicht bij zesde winteraanwinst’

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Club Brugge heeft al heel wat transferhuiswerk afgerond, maar een flankaanvaller staat nog altijd bovenaan het verlanglijstje van de landskampioen. De Brugse spelerskern bevat op dit moment immers slechts twee fitte vleugelspitsen: José Izquierdo en Lior Refaelov. Nota bene spelers die in het verleden blessuregevoelig bleken. 

Het is afwachten hoe de pubalgieblessure van Anthony Limbombe evolueert, maar Michel Preud’homme wil vermijden dat Club in de terugronde met hetzelfde probleem kampt als bij het begin van het seizoen: een tekort aan frisse flankaanvallers.

En dus gaat Club resoluut voor Hervin Ongenda van Paris Saint-Germain. Blauw-Zwart heeft naar verluidt zelfs al een persoonlijk akkoord met de 21-jarige winger van de Franse landskampioen. Op clubniveau zijn de onderhandelingen echter nog aan de gang. Onder meer AZ en Nice hopen het jeugdproduct van PSG nog op andere gedachten te brengen.

Ook nog andere opties

Ongenda komt het best tot zijn recht als linksbuiten, maar kan ook op de rechterflank en als centrumspits uit de voeten. De Fransman wordt aanzien als een groot talent, maar kon – mede door blessures – nooit echt doorbreken bij de ploeg van Thomas Meunier.

Trainer Unai Emery rekent alleszins niet langer op de man die de voorbije jaren pendelde tussen de eerste en tweede ploeg van PSG. Deze transferpiste is momenteel het meest concreet, maar er wordt ook gedacht aan Tal Ben-Haim (Maccabi Tel Aviv) en Dorin Rotariu (Dinamo Boekarest).

Maak kennis met Ongenda

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws