Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Brugse wintertransfers: de ene op weg naar de uitgang, de andere naar een basisplaats tegen Standard?

Michel Preud'homme geeft aanwijzingen

Zaterdag keren Michel Preud’homme en zijn troepen opnieuw naar Brugge. De Brugse coach kan terugblikken op een geslaagde winterstage, waarin hij meteen al 4 nieuwkomers kon inpassen. Zo verzamelden Carlos Strandberg (45′), Ethan Horvath (65′), Lex Immers (90′) en Helibelton Palacios (125′) allen speelminuten tegen Werder Bremen en Freiburg.

Over Horvath valt nog weinig te zeggen, maar Preud’homme is tevreden met de prestaties van de 21-jarige Amerikaan. “Ethan had niet veel werk, maar je ziet wel dat hij présence heeft. Niet simpel als keeper op een slecht verlicht veld (tegen Werder Bremen, nvdr).” Ook Immers liet een goeie indruk na. Zo scoorde de middenvelder meteen in zijn eerste wedstrijd. “Daarom hebben we hem gehaald. Hij kiest zó goed positie in de zestienmeter.” Toch ziet het ernaar uit dat beide spelers volgende week zondag tegen Standard op de bank moeten plaatsnemen.

Strandberg zal wellicht helemaal niét op het wedstrijdblad verschijnen. De jonge Zweed kwam maar 45 minuten in actie op stage. “Carlos heeft het fysiek moeilijk, dat is ook op training al gebleken”, aldus MPH. Volgens Het Nieuwsblad vormt de van CSKA Moskou overgekomen aanvaller op dit moment geen bedreiging voor de andere spitsen. Een uitleenbeurt tot het einde van het seizoen aan Westerlo lijkt een goeie oplossing.

Moeilijke keuze

En dan is er nog Palacios, die door de blessure van Ricardo van Rhijn wel eens vroeger dan verwacht in actie zou kunnen komen. ‘Heli’ – want zo wordt hij genoemd – liep tegen Werder Bremen nog geregeld uit positie, maar bewees tegen Freiburg dat hij bepaalde zaken opvallend snel had opgepikt. Daarnaast lag hij met een goeie actie en voorzet aan de basis van de 1-3 van Wesley Moraes. Volgens HLN is de 23-jarige Colombiaan dan ook kanshebber om Van Rhijn straks te vervangen tegen onder meer Standard.

Een andere optie is hetgeen na de pauze tegen Freiburg uitgeprobeerd werd. Stefano Denswil nam de linksback voor zijn rekening, zodat Dion Cools opnieuw kon doorschuiven naar rechts. Bjorn Engels en Benoît Poulain zouden in dat geval de centrale posities bezetten. Preud’homme staat dus voor een moeilijke keuze: ofwel gooit hij Palacios in de ‘hel van Sclessin’ meteen voor de leeuwen, ofwel gaat hij achterin wat schuiven en kiest hij voor de gevestigde waarden.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws