Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Broos is duidelijk over Belgisch kampioenschap: “Acht hen niet capabel om de titel te pakken”

Broos over topper Druk ligt bij Anderlecht

Nog 9 wedstrijden resten ons vooraleer de Play-Offs op gang getrapt worden. Hugo Broos, momenteel als bondscoach van Kameroen aan de slag op de Afrika Cup, is de juiste man om de titelstrijd in te schatten. Hij was in het verleden immers zowel speler als trainer van zowel Club Brugge als Anderlecht.

“Ik denk dat Club voor het tweede seizoen op rij de landstitel behaalt”, vertelt Broos in de Krant van West-Vlaanderen. “In vergelijking met de andere topclubs telt Club een pak meer kwaliteit in de kern en het speelt volgens een duidelijk concept. Extra troef is dat het nu ook nog eens Refaelov en Engels uit blessure ziet terugkeren, waardoor Preud’homme nog meer mogelijkheden zal hebben.”

“Dat kan je niet zeggen van Anderlecht, dat ik niet capabel acht om kampioen te spelen”, oordeelt Broos. “En ook AA Gent heeft het moeilijk. Al kan de wintertransferperiode deze verhoudingen wel weer door elkaar schudden. En ook dat systeem van de Play-Offs kan nog een rol spelen. Want eigenlijk volstaat het om in de Jupiler Pro League tot maart ervoor te zorgen dat de achterstand op de leider niet te groot wordt om dan in de resterende tien matchen alles te geven. Club had na de heenronde maar 28 op 45, maar staat nu wel aan kop van het klassement. Dat zegt genoeg.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws