Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Bondscoach Roberto Martinez neemt het op voor Club Brugge

Roberto Martinez (bondscoach Rode Duivels)

Begin augustus werd Roberto Martinez aangesteld als bondscoach van de Rode Duivels. De 43-jarige trainer beloofde dat hij de Jupiler Pro League onder de loep zou nemen en hield woord. Zo woonde hij al heel wat wedstrijden bij van diverse clubs, waaronder Club Brugge. 

“Mijn eerste indruk van de Belgische competitie? Ik stond verstomd. Ik had niet verwacht dat de Pro League zo competitief was. Ik was echt onder de indruk, ook omdat deze competitie zo veel talent heeft voortgebracht. België is een klein land, maar ik vind de competitie heel attractief. Dat een ploeg als Zulte Waregem zo lang aan de leiding stond, geeft aan hoeveel goede ploegen jullie tellen. Iets wat ook tot uiting kwam in de Europa League.”

Intussen begrijpt Martinez ook hoe belangrijk de veertiende landstitel voor Club Brugge was. “Op het moment zelf stond dat nog ver van mij af, maar nu kan ik die prestatie inschatten. Ik weet hoe hard er gewerkt is en hoe nauwgezet er gepland werd. Club Brugge is een indrukwekkende club. Hun sportlab is van Europees niveau. En Michel Preud’homme is een fantastische coach.”

Tot slot is de Spaanse voetbalcoach het niet eens met de vele kritiek die Blauw-Zwart kreeg na zijn puntenloze Champions League campagne. “Ik vond dat ze veel pech hadden. Ik heb al hun matchen bijgewoond en het is moeilijk uit te leggen dat ze met lege handen achterbleven. Ze presteerden veel beter dan hun puntenaantal laat vermoeden”, besluit Martinez in Sport/Voetbalmagazine.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws