Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Analist onder de indruk van Club Brugge: “Bekijk die bank eens”

Club-spelers vieren (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge eindigde 2016 als leider in de Jupiler Pro League, maar pakte desondanks uit met drie directe versterkingen. Op Carlos Strandberg (Westerlo) en German Mera (Deportivo Cali) wordt pas vanaf komende zomer gerekend. Ook in het nieuwe jaar maakte Blauw-Zwart in zijn eerste wedstrijd tegen Standard een goeie beurt. Dat zag ook Wim De Coninck.

“Nog slechts actief op één front”, opent de analist. “Dat kan voor extra druk zorgen, maar het Brugge dat ik in Luik zag, hadden we al heel lang niet meer gezien. Zo sterk, zo zelfbewust, zo dominant in een moeilijke uitwedstrijd. Wat aangepast aan de tegenstand, met drie centrale verdedigers, maar zeer beheerst, zeer efficiënt. Björn Engels, José Izquierdo, Lior Refaelov,… Het was wachten op hun terugkeer, hebben we vaak gezegd. Dat bleek zondagmiddag.”

“Ze noemen zichzelf niet graag favoriet voor de titel, want dan kan je alleen maar verliezen, maar ze zijn het wel”, oordeelt De Coninck. “Bekijk die bank, de mogelijkheden… Nog geen enkele nieuweling startte, die hebben wat aanpassingstijd nodig, zegt Michel Preud’homme altijd.”

“Ze hebben er van Jelle Vossen een echte diepe spits gemaakt, die de laatste weken vaak de wedstrijd wist open te breken. En als je dan ook nog eens een kapitein als Timmy Simons hebt, die resoluut komaf maakte met de discussie bij het nemen van de vrije trap waaruit Ruud Vormer scoorde. En er wordt ook nog eens naar hem geluisterd. Er is zeer veel duidelijkheid daar in Brugge”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws