Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Wie zijn Palacios en Mera? Het volume van Meunier vs ‘beest’ dat kan voetballen

Wie zijn Palacios en Mera Het volume van Meunier vs 'beest' dat kan voetballen

Behoudens ongelukken trekken Helibelton Palacios en Germán Mera straks richting Jan Breydel. Eerstgenoemde in januari, laatstgenoemde pas in de zomer. Maar wat mogen we nu precies verwachten van deze Colombiaanse aanwinsten? 

Beide spelers zijn titularis bij het huidige nummer 2 in Colombia en hadden vorig jaar een groot aandeel in de titel van Deportivo Cali. Onderstaand een samenvatting van hun voetbalkwaliteiten volgens HLN.

Helibelton Palacios

“Voor Helibelton, die in januari al meereist op stage, komt de stap naar Europa op het juiste moment. De vaste rechtsachter van Cali speelde al meer dan 150 wedstrijden in Colombia en maakte altijd deel uit van de nationale jeugdploegen. Zo werd hij deze zomer met de U23 op de Olympische Spelen in de kwartfinale gewipt door het Brazilië van Neymar.”

“Helibelton wordt beschouwd als de vaste vleugelback voor de toekomst in de A-ploeg van Colombia, bij wie hij in 2015 al zijn debuut vierde tegen Argentinië. De pijlsnelle vleugelverdediger heeft het volume en de snelheid van Thomas Meunier en is fantastisch in één-tegen-éénsituaties. Hoewel zijn offensieve bijdrage enorm is, kwam hij in zijn carrière wel nog maar vijf keer tot scoren.”

“Helibelton stond in 2013 dicht bij het Portugese Braga, maar wou verder rijpen in Colombia. Nu is zijn tijd gekomen. Als Club deze week een oplossing vindt voor de overbodige Bolingoli, zal dat de transfer van Helibelton alleen maar versnellen. Door de afwezigheid van De Bock zal hij in eerste instantie als back-up voor Van Rhijn en Cools dienen.”

Germán Mera

“Germán Mera wordt pas na dit seizoen verwacht. Club anticipeert met de 26-jarige beresterke achterspeler op het verwachte vertrek van Denswil of Engels, maar heeft op dit moment geen tekort aan centrumverdedigers. Mera is linksbenig en kan ook als linksback opereren, al komt hij met zijn gestalte en enorme duelkracht beter tot zijn recht in het hart van de verdediging.”

“Op een avontuur in de Amerikaanse MLS na (Colorado Rapids in 2013) werd Mera door Cali meermaals in eigen land uitgeleend tot hij in 2014 eindelijk basisspeler werd. Een laatbloeier, die na de titel in 2015 onder meer door het Italiaanse Palermo gegeerd was. Mera scoorde de voorbije twee seizoenen 6 keer met het hoofd op stilstaande fases, maar pakte ook wel 23 gele en drie rode kaarten. In Colombia wordt hij omschreven als een ‘beest’ dat ook nog eens goed kan voetballen – zoals Stefano Denswil dus.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws